WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGERS POSITIEF OVER VLUCHTELINGEN’

Wanneer een vluchteling is toegewezen aan een gemeente, heeft een gemeente twee maanden om een geschikte woning te vinden en daarna twee weken om de verdere verhuizing te realiseren. Het stadsbestuur laten weten dat bij de huidige instroom de inschrijving in het Basisregistratie Personen is geregeld. Iedereen is voorzien van een Burgerservicenummer. De woningen zijn toegewezen, de bijstandsuitkering is geregeld, het huurcontract is ondertekend, de woning is sober ingericht en de vluchteling is verhuisd naar de Vlaardingse woning binnen de termijnen die het COA hanteert.
Wanneer een vluchteling is toegewezen aan een gemeente, heeft een gemeente twee maanden om een geschikte woning te vinden en daarna twee weken om de verdere verhuizing te realiseren. Het stadsbestuur laat weten dat bij de huidige instroom de inschrijving in het Basisregistratie Personen is geregeld. Iedereen is voorzien van een Burgerservicenummer. De woningen zijn toegewezen, de bijstandsuitkering is geregeld, het huurcontract is ondertekend, de woning is sober ingericht en de vluchteling is verhuisd naar de Vlaardingse woning binnen de termijnen die het COA hanteert.

VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn vooralsnog voldoende passende woningen om vluchtelingen te huisvesten. Vlaardingen heeft zelfs een (te) ruime sociale woningvoorraad. Dat meldt het stadsbestuur per raadsmemo. Eerder werd duidelijk dat 12% van de bereikbare sociale huurwoningen in Vlaardingen wordt toegewezen aan vluchtelingen.

In de memo wordt gesteld ‘de beleving van de burgers is positief’. Er zou maatschappelijk draagvlak zijn voor de Vlaardingse aanpak. Dit alles dankzij gesprekken en  ontmoetingen. Hierdoor zouden burgers zich gehoord voelen en er is wederzijds begrip. Escalaties worden voorkomen door de inzet van mediation.

Wanneer toch sprake blijkt van onderlinge onverdraagzaamheid of discriminatie, kan de wijkagent bemiddelen en woningbouwcorporaties kunnen vragen om de inzet van een gemeentelijke mediator. Ook Vluchtelingenwerk kan een rol spelen, met name bij het signaleren ervan. Het stadsbestuur meent dat de inzet bij onverdraagzaamheid en discriminatie is ‘in gesprek gaan’.

De Welkomwinkel, voor het verzamelen en uitdelen van tweedehands spullen aan de vluchtelingen, wordt evenwel gesubsidieerd tot aan juni. Binnenkort moet worden besloten voor verlenging van deze subsidie.

Hoeveel vluchtelingen in Vlaardingen worden gehuisvest blijft onduidelijk. Het stadsbestuur waagt zich niet aan het noemen van een maximum aantal nog te plaatsen vluchtelingen.

 

Zie ook: Minderjarige vluchtelingen Vlaardingen definitief.

Geen maximum vluchtelingen Vlaardingen.

Vluchtelingen Vlaardingen: 1,3 miljoen aan extra uitkeringen.

Vluchtelingen Vlaardingen: vooral jonge mannen.

12% woningen Vlaardingen naar vluchtelingen.

 

3 gedachten over “‘VLAARDINGERS POSITIEF OVER VLUCHTELINGEN’

  1. toch gek dat ik niemand ken die hier over is gevraagd en iedereen die ik ken is tegen vluchtelingen opvang in vlaardingen , dit is dus door de gemeente zelf beslist en word ons de maag in geduwd. ze zijn niet welkom sterker nog ze zijn ongewenst

  2. Vlaardingen heeft een (te) ruime sociale woningvoorraad. Waarom moeten de vlaardingers dan jaren ingeschreven staan om in aanmerking te komen voor een woning. Het zelfde geldt voor mensen die gaan scheiden. Er wordt gerust gezegd, dat als je in scheiding ligt en geen woning beschikbaar is, dan gaat u maar in de opvang of op straat leven.
    Heel vreemd!!!

  3. Goede dag,
    Ik vraag mij af waar dit vandaan komt dit nieuws over de vluchtelingen komt dit uit de linkse hoek ,die een mening voorschotelen voor alle Vlaardinger want als dat zo is wil een stemming onder alle Vlaardinger referendum nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *