RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STEMPASSEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn zaterdag de stempassen voor het EU-referendum bezorgd. Met de pas kunnen stemgerechtigden zich op 6 april uitspreken voor of tegen een associatieovereenkomst tussen de EU, Oekraïne, Georgië en Moldavië.  Vlaardingers die (nog) geen pas hebben ontvangen kunnen contact opnemen met de gemeente.

GeenPeil 1Uit een peiling door onderzoeksbureau I&O Research blijkt dat Nederland afstevent op een afwijzing van het verdrag met de voormalige Oostbloklanden. Een maand voor het referendum staat het nee-kamp op een groeiende voorsprong ten opzichte van het ja-kamp: 57 tegenover 43 procent.

Voorstanders van het EU-verdrag zijn steeds minder geneigd  überhaupt te gaan stemmen. Wanneer te weinig mensen gaan stemmen wordt het referendum ongeldig verklaard. Volgens de regels van de wet moet minimaal 30 procent komen opdagen. De opkomstintentie staat nu op 37 procent, maar de praktijk leert volgens de onderzoekers dat in werkelijkheid altijd minder mensen naar de stembus gaan.

De mogelijkheid van een raadgevend referendum over wetten en verdragen bestaat sinds 1 juli 2015.

 

Zie ook: Referendumverzoek ook vanuit Schiedam.

Oekraine-avond Vlaardingen.

‘Extra stembussen Schiedam onmogelijk’.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *