WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM NIET BANG SLOOPLANNEN ROTTERDAM

Het Rotterdamse college wil het aantal sociale huurwoningen met 20.000 verminderen. Daarnaast moeten er 35.000 woningen worden opgeknapt of gesloopt en herbouwd.
SCHIEDAM- Wethouder Alexander van Steenderen (SP) schrikt niet van de Rotterdamse plannen om 20.000 sociale huurwoningen te vervangen door duurdere huizen en appartementen. Volgens de wethouder passen de Rotterdamse plannen  in de regionale afspraken voor de komende vier jaar. In die afspraken mag ook in Schiedam het aantal goedkope huurwoningen afnemen. Voor een beter spreiding moet met name in de Albrandswaard het aantal sociale huurwoningen toenemen.

D66 stelde de Rotterdamse plannen dinsdagavond aan de orde in de gemeenteraad van Schiedam. De partij denkt dat de sloopplannen van Rotterdam effect hebben op randgemeenten, waaronder Schiedam.

De havenstad wil fors slopen als het gaat om de goedkope voorraad huurwoningen en bouwen voor het middensegment. Het Rotterdamse stadsbestuur houdt hiermee vast aan zijn eind vorig jaar gepresenteerde woonvisie. Met minder sociale huurwoningen en een grondige aanpak van de particuliere woningen willen burgemeester en wethouders de stad in balans brengen en vooral aantrekkelijker maken voor gezinnen en hoger opgeleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *