WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLIMME VERLICHTING SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM– Langs de Vlaardingendijk en de Burgemeester Knappertlaan in Schiedam-West is intelligente verlichting aangebracht.

VLAARDINGERDIJKMet behulp van sensoren wordt aanwezigheid gedetecteerd, waarop de lichtsterkte tijdelijk wordt aangepast. De lampen dimmen wanneer er niemand in de buurt is en zodra activiteit gedetecteerd wordt (voetganger, fietser of auto) wordt de licht intensiteit verhoogt naar een gewenste sterkte. Met deze oplossing wordt een veilige omgeving gecreëerd waarin tevens energie wordt bespaard en er rekening wordt gehouden met het milieu.

De Vlaardingendijk en de Burgemeester Knappertlaan samen strekken zich uit over meer dan twee kilometer en verbinden het centrum met de buitenwijken. De intelligente verlichting van het bedrijf Tvilight CitySense is over de gehele lengte van deze twee straten geïnstalleerd. Al sinds 2014 maakt de gemeente Schiedam gebruik van de oplossingen van Tvilight.

Steeds meer gemeentes in binnen en buitenland zien intelligente verlichting als de eerste stap richting Smart City toepassingen.

 

Zie ook: LED-verlichting BK-laan Schiedam.

Duurzame verlichting Vlaardingen.

Masterclass Smart Cities Schiedam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *