Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KOSTEN UITSTEL OOIEVAARSBRUG SCHIEDAM

OoievaarsbrugSCHIEDAM- Het uitstel van de werkzaamheden aan de Ooievaarsbrug gaat 40.000 tot 275.000 euro kosten. Bijvoorbeeld wanneer een tijdelijke, beweegbare brug wordt neergelegd. Dat antwoordt het college van B en W aan D66. De partij wil weten welke consequenties het verder uitstel van de werkzaamheden heeft voor de subsidie.

Het fonds Schiedam-Vlaardingen is tot dusverre heel meewerkend geweest in de termijnen voor de renovatie van de brug. Het project is meerdere malen uitgesteld, vanwege de problemen met de Proveniersbrug. Nu het werk aan de Proveniersbrug zijn voltooiing nadert, heeft het fonds, voor de toekenning van de aanzienlijke subsidie, de eis neergelegd dat het project uitgevoerd wordt in 2016.

Het onderhoud is gepland na een zorgvuldige afweging van de verschillende belangen van de gebruikers van de brug, zowel over land als op het water. Ook zijn hierbij de financiƫn en de te houden evenementen in de stad in de afweging meegenomen. De mogelijkheid om de werkzaamheden anders in te plannen, waarbij rekening wordt gehouden met alle betrokkenen, en de situatie op het water in 2016 (denk hierbij aan de Lange Haven), zijn door het college onderzocht. Hierbij is nogmaals naar de te verwachten hinder gekeken en is naar manieren gezocht om de hinder te verminderen. Deze heroverweging heeft ertoe geleid dat er nu een optie voorligt die uitgaat van een start van de stremmingperiode op 1 september 2016.

 

Zie ook: Alternatief plan Ooievaarsbrug Schiedam.

Uitstel werk Ooievaarsbrug Schiedam.

Jachthavens Schiedam eisen geld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *