WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KUNSTKLASLEZING SCHIEDAM

Stedelijk Museum SchiedamSCHIEDAM- Zondagmiddag verzorgt kunstdocent Jules van der Vuurst de Vries in het Stedelijk Museum Schiedam een lezing over Schilderkunst in de jaren ’80.

Na een periode waarin de conceptuele kunst, fundamentele schilderkunst en minimal art domineerden, komt aan het einde van jaren zeventig van de vorige eeuw het schilderen weer uitbundig tot leven. Overal pakken jonge kunstenaars het figuratieve en expressieve schilderen weer op. In Nederland luiden René Daniëls, Erik Andriesse, Hans van Hoek, MarleneDumas en Rob Scholte aan het begin van de jaren tachtig de herleving van het schilderen in.

De lezing begint om 14.00 uur. Kaarten kosten 5,- euro en zijn verkrijgbaar bij het Stedelijk Museum Schiedam. Op zondagmiddag is er ook verkoop van toegangskaartjes. Meld u alvast aan, bel 010 2463666 of mail naar info@stedelijkmuseumschiedam.nl

De KunstKlasezingen zijn een onderdeel van de reeks “Nederlandse Kunst na 1945” naar aanleiding van de tentoonstelling Ik hou van Holland. Nederlandse kunst na 1945, die iedere tweede zondag van de maand wordt georganiseerd door het Stedelijk Museum Schiedam in nauwe samenwerking met de Bibliotheek Schiedam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *