WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUZIE VERZEKERAAR ZIEKENHUIS SCHIEDAM

** De gesprekken tussen DSW en het ziekenhuis zijn gestopt, omdat praten volgens de verzekeraar momenteel weinig zin heeft het heeft . “Je kunt je argumenten naar voren brengen en als ze zeggen we respecteren enorm wat u zegt, en we luisteren er heel goed naar, maar ze beslissen het anders...”
De gesprekken tussen DSW en het ziekenhuis zijn gestopt, omdat praten volgens de verzekeraar momenteel weinig zin heeft: “Je kunt je argumenten naar voren brengen en als ze zeggen we respecteren enorm wat u zegt, en we luisteren er heel goed naar, maar ze beslissen het anders…”

SCHIEDAM- Zorgverzekeraar DSW spreekt niet meer met de directie van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. De verzekeraar heeft de gesprekken beëindigd met het Vlietland. DSW is ervan overtuigd dat de omstreden beslissing al is genomen over de sluiting van de afdeling verloskunde in Schiedam.

In de ogen van de verzekeraar is de fusie met het Sint Franciscus Gasthuis uit Rotterdam uitgelopen op het weghalen van de basiszorg in Schiedam. DSW roept de Raad van Toezicht van de ziekenhuisgroep op naar de publieke zaak te kijken.

Ook de wijzigingen bij de spoedeisende hulp van het Vlietland Ziekenhuis stemmen DSW niet gerust.  De vervanging van de spoedeisende hulp in de avonduren door een spoedpost noemt men op het kantoor van DSW in Schiedam  ‘een kwestie van langzaam uitkleden’. De volgende stap zou zijn het volledig opheffen van de spoedhulp (“Het is straks alleen nog een veredelde huisartsenpost”).

De ziekenhuisdirectie benadrukt dat men nu en in de toekomst volledige zorg biedt (“Er verdwijnen nadrukkelijk geen vormen van zorg”).  Het Schiedamse ziekenhuis zou binnen de organisatie een zeer belangrijke plaats innemen.  “In ons voornemen hebben wij geformuleerd dat op deze locatie zeer hoogwaardige zorg zal blijven voortbestaan, bijvoorbeeld aan mensen met kanker”, aldus een woordvoerder.

De wethouders van de drie Waterweggemeenten zijn nog wel  in gesprek met het ziekenhuis.

 

Zie ook: GroenLinks Schiedam woest op Vlietland.

Einde gesprekken kraamafdeling Schiedam.

Onduidelijkheid kraamafdeling Schiedam.

 

3 gedachten over “RUZIE VERZEKERAAR ZIEKENHUIS SCHIEDAM

  1. He5t ziekenhuis word langzaam leeg getrokken zodat er straks alleen maar een dependance van het Franciscus over blijft ! Een ramp voor de drie Waterweg gemeenten die voorkomen moet worden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *