Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN VOORRANG VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

Uit de meest recente cijfers van de gemeente  blijkt dat 12% van de bereikbare sociale huurwoningen naar vluchtelingen gaat. De komst van vluchtelingen naar Vlaardingen drukt  voor 1,3 miljoen euro op de lokale begroting door extra uitkeringsgeld.
Uit de meest recente cijfers van de gemeente blijkt dat 12% van de bereikbare sociale huurwoningen naar vluchtelingen gaat. De komst van vluchtelingen naar Vlaardingen drukt voor 1,3 miljoen euro op de lokale begroting door extra uitkeringsgeld.

VLAARDINGEN- Oppositiepartij  ONS.Vlaardingen wil weten wat er gaat gebeuren wanneer binnenkort een einde komt aan de voorrang voor vluchtelingen op een sociale huurwoning.

De partij wil van het stadsbestuur weten welke aanpak zij volgen: ‘Welke mogelijke locaties, zoals leegstaande kantoorgebouwen, heeft u nu al op het oog voor mogelijke huisvesting?’

Tot nu toe verplicht de Rijksoverheid gemeenten om vluchtelingen voorrang te geven op Vlaardingse woningzoekers, als het gaat om het toewijzen van een woning.  Het kabinet heeft onlangs  besloten gemeenten hier niet meer toe te verplichten. De voorrangsverplichting vervalt zo goed als zeker al kort voor de zomervakantie. Dat betekent concreet dat Vlaardingen  vanaf dan zélf kan bepalen welke positie het de vluchtelingen, en dus ook Vlaardingers die al lang ingeschreven staan, op de woningmarkt geeft.

 

 

Zie ook: Tempo huisvesting vluchtelingen Vlaardingen.

Administratieve truc vluchtelingen Vlaardingen.

Vluchtelingen Vlaardingen: 1,3 miljoen aan extra uitkeringen.

Vluchtelingen Vlaardingen: vooral jonge mannen.

12% woningen Vlaardingen naar vluchtelingen.

 

1 reactie op “VRAGEN VOORRANG VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

  1. Het probleem is dat er te weinig mensen in met name west Europa zich dit 40 jaar geleden realizeerden. Te weinig mensen begrepen dat politieke correctheid een soort kanker gezwel is. Net als dat roken een tijdbom is; op jonge leeftijd levert het geen probleem op maar na 40 jaar roken is de kans ernstig ziek te worden erg groot. In dit stadium bevinden we ons nu. Die “vluchtelingen” instroom is gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *