WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER ILLEGALEN HOEK VAN HOLLAND OPGEPAKT

Op 21 juni 2015 werden deze illegalen onderschept in het laadruim van een vrachtwagen nabij de afrit van de A20 in Schiedam. Ze waren in het per abuis in een vrachtwagen uit Engeland gestapt.
Op 21 juni 2015 werden deze illegalen onderschept in het laadruim van een vrachtwagen nabij de afrit van de A20 in Schiedam. Ze waren per abuis in een vrachtwagen vanuit Engeland gestapt.

HOEK VAN HOLLAND- Het aantal illegalen dat het afgelopen jaar werd opgepakt in Hoek van Holland ligt drie keer hoger dan in 2014. Dat blijkt uit de meest actuele cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) verwachtte vorig jaar nog dat het aantal illegalen dat via Hoek van Holland naar Engeland probeert te komen zou toenemen. Dit vanwege de strengere controles in het Franse Calais en in Engeland. Dat blijkt niet het geval. Wel zijn sinds augustus de controles in Hoek van Holland verscherpt door de Marechaussee. Dit zou de verklaring zijn voor toename in opgepakte illegalen.

Engeland is een favoriete eindbestemming voor economische gelukszoekers, omdat het land direct bij binnenkomst voor onderdak en een uitkering zorgt. De marechaussee heeft samen met de Britse grenspolitie, rederijen en de transportsector afspraken gemaakt.

 

Zie ook: Illegalen Hoek van Holland.

BBC wil illegalen Hoek van Holland filmen.

Controle op illegalen haven Vlaardingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *