Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BLIJVENDE ONVREDE JACHTHAVEN SCHIEDAM

De renovatie van de Ooievaarsbrug in Schiedam is doorgeschoven naar september.
De renovatie van de Ooievaarsbrug in Schiedam is doorgeschoven naar september.

SCHIEDAM- Het nieuwe vaarseizoen voor de Schiedamse binnenstad ziet er opnieuw hopeloos uit. Dat verwachten in elk geval de eigenaren van jachthaven de Vrije Liggers in Schiedam. Al drie seizoenen is er geen doorvaart mogelijk door de Schiedamse binnenstad.

Het sinds deze week weer in gebruik nemen van de Proveniersbrug biedt geen soelaas, menen de jachthavenexploitanten aan de Overschieseweg.  Vooral omdat komende zomer, midden in het vaarseizoen, de werkzaamheden beginnen aan de Ooievaarsbrug. Weliswaar is toegezegd dat het echte renovatiewerk aan de Ooievaarsbrug is doorgeschoven van juli naar september, maar dat zou volgend De Vrije Ligger geen oplossing zijn, omdat het voorbereidend werk vanaf pontons evengoed de doorgang belemmert. “En die werkzaamheden zijn niet opgeschoven naar een later tijdstip”, zeggen de eigenaren verontwaardigd.

Afgelopen week waren de jachthavenexploitanten welkom voor een gesprek op het stadskantoor.  Daar werd gesproken over de ontoegankelijkheid van de binnenstad van Schiedam voor de pleziervaart. Voornamelijk veroorzaakt door het gesteggel tussen de Gemeente Schiedam en de aannemer over de veiligheid van de Proveniersbrug.

 

Zie ook: Gesprek jachthavens Schiedam.

Raadsvragen Ooievaarsbrug Schiedam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *