Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

315.000 EURO VOOR BOA’S EN PRIKPLOEG BEDRIJVENTERREIN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De komende 2 jaar wordt 315.000 euro per jaar uitgetrokken voor twee teams van BOA’s en een prikploeg (om het afval op te ruimen) en juridische ondersteuning, dit alles ter aanvulling op de aanpak van de ondermijning op bedrijventerrein ‘s-Gravelandsepolder in Schiedam.

De aanpak van de ondermijning in het bedrijventerrein bleek vanaf 2014 een voorwaarde voor de herontwikkeling van het gebied die nu in gang is gezet. Samen met Rotterdam wordt ingezet op het verder terugdringen van criminaliteit en ondermijning ten gunste van bonafide en toekomstbestendige bedrijvigheid. Daarom wordt de inzet van BOA’s verlengd.

De gemeenten Schiedam en Rotterdam werken sinds 2015 samen bij de integrale aanpak van verborgen criminaliteit op de bedrijventerrein Spaanse Polder en de ’s-Gravelandsepolder. Bij controles kwamen bij sommige bedrijven in het gebied strafbare feiten aan het licht. Die variëren van hennepplantages in verborgen kelders tot handel in onderdelen van gestolen auto’s. De aanpak van deze vermenging van onderwereld en bovenwereld is een prioriteit van het openbaar bestuur, justitie en de andere handhavingspartners.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *