Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TEVREDENHEID PLAN MUSEUM SCHIEDAM

Stedelijk Museum SchiedamSCHIEDAM- Het actieplan van het Stedelijk Museum Schiedam is over het algemeen positief ontvangen door de coalitiepartijen in de gemeenteraad.

De PvdA kwam dinsdagavond met complimenten. D66 had het gevoel  ‘dat we hier een beter museum voor terugkrijgen’.  Terwijl VVD en CDA vooral kritisch naar de risico’s keken. Voor de SP is het snijden in het personeelsbestand een punt van zorg.

Het actieplan moest worden opgesteld na grote financiële problemen bij het museum. Met het actieplan wil het museum een meer divers publiek aan zich binden en zorgen voor een verdubbeling van het aantal betalende bezoekers.

Het college van B en W staat achter het actieplan dat in december werd gepresenteerd. Het plan is gemaakt in opdracht van het college en geeft antwoord op de vraag hoe het museum zich in de komende vijf jaar ontwikkelt naar het scenario van Partnerschap.

In dit scenario van Partnerschap is het museum gericht op (lokale) samenwerking, op ontwikkeling met partners in de stad en op binding met Schiedam en haar inwoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *