WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXPOSITIE AQUARELLEN SCHIEDAM

RESERVE 3 FotoSCHIEDAM- Op 21 januari om 16.30 uur vindt in het Inloophuis De Wissel aan het Broersveld 123b de opening plaats van de expositie ‘Couleur Locale 2.0’ met aquarellen van de kunstenares Violijn die, soms zijdelings, met Frankrijk te maken hebben. De opening wordt gedaan door Paul van Mansum, voorzitter van De Wissel.

Tijdens een cursus schilderen in Frankrijk kwam zij in aanraking met de waterverfschilderijen van de Amerikaanse schilder John Singer Sargent.  Deze laat zien dat een aquarel teer kan zijn, maar ook zeer krachtig.  Tijdens haar vele bezoeken aan Frankrijk en haar liefde voor de Franse taal, vindt zij inspiratie voor haar schilderijen; dat kan een landschap zijn, maar ook een vorm of een lijn die haar treft. Haar schilderijen laten altijd licht door. Het licht als symbool voor wat er meer zou kunnen zijn achter de tastbare werkelijkheid.

Vergankelijkheid is een thema dat haar boeit. Alles wat verdwijnt en in een andere vorm weer terugkeert. Ook in het alledaagse leven is er veel dat haar inspireert. Dat voor het blote oog onzichtbare inspireert haar tot het maken van schilderijen met lichte plekken, als vensters naar een andere werkelijkheid. De expositie, “Couleur Locale 1.0”, heeft in november en december 2015 gehangen in de Alliance Française Rotterdam.

Deze expositie hangt in De Wissel tot 17 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *