WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DWANGSOM KOOLE PERNIS

VLAARDINGEN- Het aantal klachten over stank veroorzaakt door Koole Pernis is dinsdagavond opgelopen tot eenenveertig. De meeste klachten komen uit Vlaardingen, een enkele uit Schiedam.

DCMRDe DCMR heeft het bedrijf dinsdagmiddag gemeld dat de milieudienst een procedure start voor het opleggen van een dwangsom. Ook heeft de DCMR het bedrijf een proces-verbaal aangezegd.

De overlast wordt veroorzaakt door stookolie met een geurcomponent. Het bedrijf heeft inmiddels voor deze stookolie een tijdelijke geurverwijderingsinstallatie bij de tank geïnstalleerd. Die wordt komende weken vervangen door een permanente oplossing.

Er is één tank waar geen geurverwijderingsinstallatie is geplaatst en waarin wel stookolie ligt opgeslagen. De olie daarin wordt niet verplaatst, maar er kan geur vrijkomen.

Het bedrijf zoekt oplossingen voor ladingen stookolie die naar Koole onderweg zijn om verhandeld te worden. Koole onderzoekt ook mogelijke aanpassingen in het beleid van aanname van olie. De snelheid van laden en lossen van de tanks wordt aangepast.

 

Zie ook:  Meer stankklachten Vlaardingen.

16 klachten bij DCMR Schiedam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *