WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEBSITE DUURZAAMHEID SCHIEDAM

Wethouder Patricia van Aaken (CDA) stuurt op een brede benadering van het onderwerp. "Iedereen heeft een verantwoordelijkheid binnen het vraagstuk. Ja, duurzaamheid gaat over afvalscheiding en luchtkwaliteit. Maar het gaat ook over zaken als langdurige samenwerking tussen ondernemers, het matchen van scholing en lokale arbeidsvraag en het opbouwen van een duurzaam bomenbestand". Dit zichtbaar maken is volgens haar essentieel: "Er gebeurt al zoveel op het gebied van duurzaamheid. De ontwikkeling leeft, maar vaak nog onbewust. Het uitvoeringprogramma toont welke acties bijdragen aan het realiseren van onze duurzaamheidsambitie”.
Wethouder Patricia van Aaken (CDA) stuurt op een brede benadering van het onderwerp. “Iedereen heeft een verantwoordelijkheid binnen het vraagstuk. Ja, duurzaamheid gaat over afvalscheiding en luchtkwaliteit. Maar het gaat ook over zaken als langdurige samenwerking tussen ondernemers, het matchen van scholing en lokale arbeidsvraag en het opbouwen van een duurzaam bomenbestand”. Dit zichtbaar maken is volgens haar essentieel: “Er gebeurt al zoveel op het gebied van duurzaamheid. De ontwikkeling leeft, maar vaak nog onbewust. Het uitvoeringprogramma toont welke acties bijdragen aan het realiseren van onze duurzaamheidsambitie”.

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam komt binnenkort met een  interactieve webpagina over duurzaamheidsacties van de gemeente, maar bijvoorbeeld ook van scholen en het bedrijfsleven.

Afgelopen dinsdag vond in Islamitische basisschool Ababil een Stadserfbijeenkomst plaats rondom het thema Duurzaamheid. Raadsleden, inwoners, deskundigen en ambtenaren spraken met elkaar over opgaven en acties voor een duurzamer Schiedam. De bijeenkomst is een eerste stap in het opstellen van een uitvoeringsprogramma Duurzaamheid. Dit is een plan waarin vele gerichte acties voor een Duurzaam Schiedam samenkomen.

Aanwezigen gingen met beleidsambtenaren in gesprek over vijf thema’s, te weten: Klimaatroutes en ambitie Schiedam; Milieuvraagstukken; Economische ontwikkelingen; Wonen, buitenruimte en binnenstad; en Leven & Gezondheid en zelfredzaamheid.

Met het organiseren van een Stadserfbijeenkomst hoopt de gemeente Schiedam  er achterte komen wat de stad belangrijk vindt ten aanzien van dit thema. De kennis die op die manier wordt verzameld wordt gebruiken om een gericht uitvoeringsprogramma Duurzaamheid en worden acties uitgevoerd die voor Schiedam echt het verschil maken.

In de komende periode worden in- en extern verzamelde acties en projecten in beeld gebracht. Deze worden in lijn gezet en gekoppeld aan lopende activiteiten en beleidsopgaven van de gemeente.

Naast de interactieve webpagina over duurzaamheidsacties is de gemeente op zoek naar ambassadeurs ten aanzien van het onderwerp Duurzaamheid. Iedereen die vaker wil meedenken over duurzaamheid of acties hieromtrent wil uitvoeren kan zich bij de gemeente aanmelden.

 

Zie ook: Duurzaamheid Stadserf Schiedam.

Duurzaamheid Schiedam.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *