WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DUURZAAMHEID STADSERF SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aanstaande dinsdagavond kunnen alle Schiedammers vanaf 19.30 uur komen meepraten over duurzaamheid tijdens de Stadserfbijeenkomst in islamitische basisschool Ababil aan de Dr. Kuyperlaan 12 in Nieuwland.

islam schoolHet doel van de bijeenkomst is om Schiedamse raadsleden op een eenvoudige en speelse wijze een zo breed mogelijk beeld te laten krijgen van het onderwerp duurzaamheid: alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken.

Voor deze avond wordt de definitie van de Verenigde Naties aangehouden:’Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen’.

Van groot belang bij de Stadserfbijeenkomsten is het contact te leggen met Schiedamse burgers, bedrijven en instellingen. Deze contacten moeten er toe leiden dat de raadsleden die informatie krijgen die ze anders niet zo snel zouden krijgen. De raadsleden doen dit door, soms na een korte presentatie over een onderwerp, in gesprek te gaan met en vragen te stellen aan de aanwezigen. Iedereen die mee kan en wil praten, wordt in de gelegenheid gesteld kort en bondig zijn of haar kennis, mening of idee naar voren te brengen. Dat kan een wethouder zijn, een deskundige, een vereniging of uzelf natuurlijk.

 

Zie ook:  Duurzaamheid Schiedam.

PvdA Schiedam wil meevaller in duurzaamheid steken.

Voorlopig geen EU-controle duurzaamheid Schiedam.

Extra geld voor mobiliteit en duurzaamheid Schiedam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *