WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CABARETDUO SCHUDDEN SCHIEDAM

Schudden is een cabaretduo, bestaande uit Emiel de Jong (1973) en Noëlvan Santen (1973). De twee ontmoetten elkaar bij de toneelclub op de middelbare school. Noël ging de acteursopleiding doen in Utrecht en Emiel docentendrama aan de hogeschool in Kampen. Samen deden zij als cabaretduo, genaamd Schudden voor Gebruik, in 1994 mee aan het Groninger Studenten Cabaret en Cameretten. Op beide festivals ontvingen zij prijzen en in 1995 kwamen zij met hun eerste theaterprogramma genaamd Geschud. Daarna gingen zij verder als cabaretduo genaamd Schudden en volgden er diverse andere programma's. In 2007 werden ze genomineerd voor de Poelifinario voor hun theaterprogramma Zout, in 2009 voor hun programma Ruis en in 2011 voor hun programma Noorderzon.
Schudden is een cabaretduo, bestaande uit Emiel de Jong (1973) en Noëlvan Santen (1973). De twee ontmoetten elkaar bij de toneelclub op de middelbare school. Noël ging de acteursopleiding doen in Utrecht en Emiel docentendrama aan de hogeschool in Kampen. Samen deden zij als cabaretduo, genaamd Schudden voor Gebruik, in 1994 mee aan het Groninger Studenten Cabaret en Cameretten. Op beide festivals ontvingen zij prijzen en in 1995 kwamen zij met hun eerste theaterprogramma genaamd Geschud. Daarna gingen zij verder als cabaretduo genaamd Schudden en volgden er diverse andere programma’s. In 2007 werden ze genomineerd voor de Poelifinario voor hun theaterprogramma Zout, in 2009 voor hun programma Ruis en in 2011 voor hun programma Noorderzon.

SCHIEDAM- Het cabaretduo Schudden komt aanstaande woensdag naar het Wennekerpand in Schiedam.

Schudden bestaat uit Emiel de Jong en Noël van Santen. Hun eerste kennismaking vond plaats op de middelbare school, waar ze samen op de toneelclub zaten. Inmiddels zijn deze mannen te zien met hun tiende programma Henk. Een bijzonder mooie, ontroerende, grappige en fysieke cabaretvoorstelling die onder de huid gaat zitten.

In deze voorstelling fileert Schudden het leven van Henk op filmische wijze. Henk was een personage met een bijrol, maar daar nam hij geen genoegen mee. Hoewel Henk geen prater is, liet hij dit keer van zich spreken. Henks leven kent rustige dagen, maar onrustige nachten. Zijn nachtmerries en angsten sluipen zijn alledaagsheid binnen. Waar komen ze vandaan? En waar brengen ze hem?

In de programma’s van Schudden volgen de sketches volgen elkaar in rap tempo op, met verkleedpartijen in de coulissen. Veel woorden zijn niet nodig, maar wat gezegd wordt is goed doordacht en verrassend leuk. Behalve luisteren en lachen valt er vooral ook veel te zien tijdens de voorstelling. Er is voortdurend actie op het toneel met goed samenspel tussen Van Santen en De Jong.

Toegang tot deze voorstelling is 21,00 euro. Kaarten reserveren voor deze voorstelling kan via het bespreekbureau, geopend op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch is de kassa bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur op telefoonnummer (010) 2 467 467 en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Online reserveren kan 24 uur per dag via www.theateraandeschie.nl.

2 gedachten over “CABARETDUO SCHUDDEN SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *