WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CU WIL VUURWERKVRIJ MAASSLUIS

De ChristenUnie vindt het onbegrijpelijk dat de samenleving accepteert dat schade en overlast bij vuurwerk zeer aanzienlijk is. Nederland is een van de weinige landen waar particulieren vuurwerk af mogen steken. Als ChristenUnie willen wij ons inzetten om de traditie van consumenten vuurwerk om te vormen naar een professionele vuurwerkshow op een veilige plek voor alle inwoners van Maassluis. Daarmee wordt Oud en Nieuw voor iedereen een stuk prettiger. Geen gestreste huisdieren meer, geen ouderen die de straat niet op durven en geen hoge kosten aan materiële of lichamelijke schade als gevolg van mensen die gewond zijn geraakt, komen te overlijden of niet meer kunnen werken, maar ook lagere kosten voor brandweer politie en ambulance personeel.
De ChristenUnie vindt het onbegrijpelijk dat de samenleving accepteert dat schade en overlast bij vuurwerk zeer aanzienlijk is. Nederland is een van de weinige landen waar particulieren vuurwerk af mogen steken. De ChristenUnie wil de traditie van consumentenvuurwerk omvormen naar een professionele vuurwerkshow op een veilige plek voor alle inwoners van Maassluis. ‘Daarmee wordt Oud en Nieuw voor iedereen een stuk prettiger. Geen gestreste huisdieren meer, geen ouderen die de straat niet op durven en geen hoge kosten aan materiële of lichamelijke schade als gevolg van mensen die gewond zijn geraakt, komen te overlijden of niet meer kunnen werken, maar ook lagere kosten voor brandweer politie en ambulance personeel.’

MAASSLUIS- De ChristenUnie (CU) in Maassluis zint op een algeheel vuurwerkverbod voor de Van Beethovenlaan en omgeving. De partij wil van het stadsbestuur tekst en uitleg over de diverse incidenten tijdens de jaarwisseling in dit deel van Maassluis.

In december vroegen bewoners van de Van Beethovenlaan ook al om een vuurwerkvrije zone in hun straat, maar burgemeester Edo Haan (PvdA) zag dat toen niet zitten.

De ChristenUnie wil een representatieve enquête onder inwoners van Maassluis naar hun mening over onder meer een vuurwerkvrije zone.

Uit de evaluatie van de jaarwisseling in Maassluis blijkt dat op oudejaarsavond zwaar en illegaal vuurwerk is gebruikt in het park bij de Van Beethovenlaan. De groep die daar vuurtjes aan het stoken waren en met zwaar vuurwerk elkaar aan het beschieten waren worden door de burgemeester aangeduid als ‘jongeren’. Mogelijk kunnen de antwoorden op de vragen van de CU meer duidelijk maken over het type ‘jongeren’ tijdens de jaarwisseling. Het college van B & W omschreef criminele Marokkanen ook al eens met de algemene term ‘jongeren’.

 

Zie ook: Vuurwerkvrije zones Maassluis.

 Incidenten jaarwisseling Maassluis.

 Marokkanenprobleem Maasluis wordt jongerenprobleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *