WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN: 1,3 MILJOEN AAN EXTRA UITKERINGEN

De grote stroom aan irreguliere migranten gaat de Nederlandse belastingbetaler dit jaar minstens 1,25 miljard euro kosten. Dat blijkt uit de begrotingen van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie. Voor de opvang van asielzoekers in Nederland wordt 836 miljoen euro extra uitgetrokken. Dat bedrag komt uit het potje voor ontwikkelingssamenwerking van Buitenlandse Zaken. Dat ministerie is financieel verantwoordelijk voor de opvang in het eerste jaar in Nederland. Daarnaast draagt minister Lilianne Ploumen (PvdA) ongeveer 200 miljoen euro bij aan de opvang van ‘vluchtelingen’ in de eigen regio. Dit geld komt uit het potje voor humanitaire hulp. Justitie trekt al structureel 30 miljoen uit voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND. Daarmee kunnen extra mensen worden ingezet om de vele asielaanvragen te kunnen behandelen. In 2016 komt er nog eens 250 miljoen euro bij voor de opvang van asielzoekers. Daarvan komt 200 miljoen uit het reservepotje voor asielopvang van Justitie. Buitenlandse Zaken heeft daarnaast voor 2016 in ieder geval 551 miljoen euro ingeboekt voor de asielopvang in het eerst jaar in Nederland. Naar verwachting gaat dat bedrag omhoog, omdat de instroom aan irreguliere migranten aanhoudt.
De grote stroom aan irreguliere migranten gaat de Nederlandse belastingbetaler dit jaar minstens 1,25 miljard euro kosten. Dat blijkt uit de begrotingen van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie.
Voor de opvang van asielzoekers in Nederland wordt 836 miljoen euro extra uitgetrokken. Dat bedrag komt uit het potje voor ontwikkelingssamenwerking van Buitenlandse Zaken. Dat ministerie is financieel verantwoordelijk voor de opvang in het eerste jaar in Nederland.
Daarnaast draagt minister Lilianne Ploumen (PvdA) ongeveer 200 miljoen euro bij aan de opvang van ‘vluchtelingen’ in de eigen regio. Dit geld komt uit het potje voor humanitaire hulp.
Justitie trekt al structureel 30 miljoen uit voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND. Daarmee kunnen extra mensen worden ingezet om de vele asielaanvragen te kunnen behandelen. In 2016 komt er nog eens 250 miljoen euro bij voor de opvang van asielzoekers. Daarvan komt 200 miljoen uit het reservepotje voor asielopvang van Justitie.
Buitenlandse Zaken heeft daarnaast voor 2016 in ieder geval 551 miljoen euro ingeboekt voor de asielopvang in het eerst jaar in Nederland. Naar verwachting gaat dat bedrag omhoog, omdat de instroom aan irreguliere migranten aanhoudt.

VLAARDINGEN- In Vlaardingen is dit jaar een extra bedrag van 1.360.000 euro (1,3 miljoen) nodig voor uitkeringen aan vluchtelingen. Dat is in elk geval een eerste inschatting die het college van B en W heeft gemaakt.

De extra kosten zijn de consequentie van de verhoogde instroom aan vluchtelingen. Gemeenten moeten de hogere kosten van een hogere instroom in de uitkering zelf voorfinancieren. Wel is afgesproken dat het Rijk gemeenten tegemoet komt in deze voorfinanciering.

Binnen de gemeente Vlaardingen is voor 2016 de verwachting dat het aantal bijstandscliënten zal stijgen met 70 tot 95 vluchtelingen waardoor een extra budget voor extra uitkeringen nodig is.

 

Zie ook: Huurcontracten zonder betaling vluchtelingen Vlaardingen.

Verzoek om schenking aan asielzoekers Vlaardingen.

Antwoord vragen vluchtelingen Vlaardingen opgeschort.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *