WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KINDERFESTIVAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het eerste Kinderfestival in de Schiedamse Westvest90-kerk gaat op zaterdagmorgen 16 januari van start met de voorstelling Zwier van het Wervelwind Ensemble. Het ensemble speelt de voorstelling tweemaal. Zondagmiddag 17 januari is het podium voor a cappella kwintet Wishful Singing, dat samen met pianist Bert van den Brink een Slaapfeestje geeft.

Zwier is een muziekvoorstelling geschikt voor kinderen van één tot vier jaar. En natuurlijk ook voor hun ouders, opa’s en oma’s. Een verhaal zonder tekst maar met veel muziek en veel beweging. Samen met de vijf muzikanten van het Wervelwind Ensemble stap je in een muzikale zweefmolen. Het Wervelwind Ensemble bestaat uit Marieke Franssen – piccolo/fluit, Douwe van der Meulen – hobo, Stefanie Liedtke – fagot/blokfluit, Anneke Wensink – hoorn en Rudi van Hest – klarinet/basklarinet. De regie is in handen van Ide van Heiningen en Virág Dezsö. De muziek is geschreven door Toek Numan.

Kinderfestival 1Wishful Singing geeft op zondagmiddag een feestje waarvan kinderen altijd al hebben gedroomd. De voorstelling Slaapfeestje gaat over vriendjes en vriendinnetjes, over dromen, plezier maken en stoute dingen doen. Durf jij alle chips uit de keukenkast in je eigen kamer te verstoppen? De meiden van Wishful Singing wel! Het is een muziektheatervoorstelling met fijne meezingliedjes, mooie klassieke muziek, populaire kinderliedjes maar ook met spannende spookgeluiden. Slaapfeestje is geschikt voor kinderen van de basisschool. Wishful Singing bestaat uit Anne-Christine Wemekamp – eerste sopraan, Maria Goetze – tweede sopraan, Marjolein Verburg – mezzosopraan, Annemiek van der Ven – eerste alt en Marjolein Stots – tweede alt.

Zaterdag 16 januari 2016, twee voorstellingen: aanvang 10.00 uur en 11.30 uur.

Wishful Singing en pianist Bert van den Brink – Slaapfeestje. Zondag 17 januari 2016, aanvang 15.00 uur

Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam

Kijk voor informatie en kaartverkoop op www.westvest90.nl of bel 010-4260756. Voorafgaand aan de concerten zijn er ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *