WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INCIDENTEN JAARWISSELING MAASSLUIS

Burgemeester Edo Haan (PvdA): "Gedurende de dag was het voor de brandweer opmerkelijk rustig in Maassluis en pas in de avond nam het aantal kleine, voornamelijk containerbrandjes, toe. In totaal zijn er gedurende 31 december vanaf 12.00 uur tot 1 januari 04.00 uur 25 meldingen afgehandeld. Er zijn geen gebouwbranden geweest. Wel een tweetal meldingen die naderhand een buitenbrand of vreugdevuur betroffen. De brandmeldingen hebben zich geconcentreerd rond het middengebied van Maassluis (Mozartlaan, Beethovenlaan). Opvallend was dat er geen brandmeldingen uit Maassluis-West en Oost zijn gekomen."
Burgemeester Edo Haan (PvdA): “Gedurende de dag was het voor de brandweer opmerkelijk rustig in Maassluis en pas in de avond nam het aantal kleine, voornamelijk containerbrandjes, toe. In totaal zijn er gedurende 31 december vanaf 12.00 uur tot 1 januari 04.00 uur 25 meldingen afgehandeld. Er zijn geen gebouwbranden geweest. Wel een tweetal meldingen die naderhand een buitenbrand of vreugdevuur betroffen. De brandmeldingen hebben zich geconcentreerd rond het middengebied van Maassluis (Mozartlaan, Beethovenlaan). Opvallend was dat er geen brandmeldingen uit Maassluis-West en Oost zijn gekomen.”

MAASSLUIS- Tijdens de jaarwisseling zijn meerdere intercedenten geregistreerd in Maassluis.

Aan de Piersonstraat zouden brandweerlieden en politieagenten rond 23.30 uur zijn uitgescholden door omstanders bij het blussen van een brandje. Volgens een getuige werd vanuit de groep omstanders gedreigd om cobra’s en ander vuurwerk naar de hulpverleners te gooien. Er zijn geen aanhoudingen verricht.


In de avond was  vooral veel overlast van zwaar en illegaal vuurwerk  in het park bij de Van Beethovenlaan. De groep die daar vuurtjes aan het stoken waren en met zwaar vuurwerk elkaar aan het beschieten waren worden door de burgemeester aangeduid als ‘jongeren’. Met name in de Schubertlaan en de Schumanstraat was er veel vuurwerk, dat onder meer tegen ruiten werd gegooid.

Aan de Uiverlaan waren er vernielingen. Bij de Aldi werd een ruit opgeblazen en goederen weggenomen. Bij het NS station West werden bushokjes vernield.

Aan de Burg. Rippingstraat vernielde overlastgevend personen onder meer een autoruit. Bij de kerk aan de Ibisstraat werden vijf ruiten vernield.

Bij een kroeg aan de Govert van Wijnkade was een klein opstootje.

 

Zie ook: Jaarwisseling Schiedam feestelijk verlopen.


 

 

 

 

2 gedachten over “INCIDENTEN JAARWISSELING MAASSLUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *