Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

300.000 EURO VOOR ONDERZOEK SLOOP-NIEUWBOUW STADSERF SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er wordt 300.000 euro uitgetrokken voor een onderzoek naar de haalbare van sloop en nieuwbouw van het Stadserfcomplex in Schiedam. Een raadsmeerderheid is daar gisteravond mee akkoord gegaan.

Onderzocht wordt de haalbaarheid van een verbeterde huisvesting van de ambtelijke organisatie in het Stadserfcomplex, de bouw van appartementen op de hoek van de Broersvest en de Overschiesestraat, een eigen entree voor Theater aan de Schie, sloop en herbouw van een nieuw archief, klantcontactcentrum en de aanleg van een park naast de ruïne en op het Stadserfplein.

Het huidige 25 jaar oude Stadserfcomplex wordt gezien als een obstakel in de route tussen de binnenstad en het station. Volgens het gemeentebestuur ontbeert het Stadserfplein levendigheid en uitstraling. Het gebiedje bij de kruising Emmastraat – Overschiesestraat zou niet goed zijn ingericht. De ruïne staat nu vrijwel onzichtbaar achter het complex.

Naast dit alles zou ook een groot deel van de werkplekken van de ambtelijke organisatie zijn verouderd en niet gericht op digitalisering en de behoeftes van moderne werk- en overlegvormen. De kamers en zalen worden bestempeld als verouderd en de routing door het gebouw zou niet gastvrij zijn.

Het gemeentebestuur trekt sowieso al 100.000 euro uit voor een planstudie naar de herinrichting van het stadskantoor (de toren). Voor een nieuw kantoorconcept met bijbehorende werkplekinrichting van de toren is naar schatting 4 miljoen euro nodig.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “300.000 EURO VOOR ONDERZOEK SLOOP-NIEUWBOUW STADSERF SCHIEDAM

  1. Ik heb de stad kort na het opleveren van het complex verlaten. Wat me altijd opgevallen is, is dat het gehele middenterrein dichtgeplaveid is. Geen groen, de omgeving “ademt” niet. Geen schaduw, geen ontmoetingsoord, t’ is gewoon een dooie hoek waarvan ik niet begrijp hoe die ooit kon worden aangelegd. De ruine te verbergen was ook een absurditeit zonder weerga. Ik ken overigens geen stad op de wereld die gemeten naar het aantal inwoners zoveel kantoorruimte nodig heeft als Schiedam. Ik heb die vreselijke toren “Stadskantoor” als kind met afgrijzen zien ontstaan. Kan men deze 70er jaren fout niet verwijderen ? Na 50 jaar verwoesting van het stadsgezicht is het welletjes, zou ik zeggen. De planning van 25 jar geleden was in onze ogen bar slecht, maar toen golden andere criteria. Wie dacht er destijds bv aan grootschalige digitalisering van het werk ? Een paar optimisten en SF liefhebbers misschien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *