WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

30 SEPTEMBER 2019: START METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- De start van de Hoekse Lijn staat gepland vanaf 30 september 2019, maar onder voorbehoud dat er geen nieuwe storingen optreden bij het uitvoeren van het test- en proefbedrijf en het tijdig verkrijgen van een indienststellingsvergunning. Dat laat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) weten in de vanmiddag verschenen Voortgangsrapportage.

De start op 30 september kan gerealiseerd worden zonder overschrijding van het projectbudget.

De start van de Hoekse Lijn zal verlopen via een zogenaamde ‘zachte landing’. Dat betekent dat er maatregelen genomen worden om verstoringen die in de eerste weken van de opstart ontstaan snel verholpen kunnen worden. Verder zal de metro de eerste weken nog volgens een aangepaste dienstregeling rijden over de Hoekse Lijn. Het vervangend busvervoer is de eerste weken als back-up beschikbaar. Zodra deze periode succesvol verloopt wordt naar verwachting na enkele weken overgegaan naar het rijden volgens de reguliere dienstregeling en wordt het vervangend vervoer afgebouwd. De communicatie richting de reizigers wordt door de RET opgepakt.

Momenteel wordt het testbedrijf uitgevoerd. Wanneer dit in augustus 2019 succesvol is afgerond en de indienststellingsvergunning is verkregen, kan het proefbedrijf worden uitgevoerd.

Het scenario ‘metro met snelheidsbeperkingen’ is nog steeds beschikbaar als terugvaloptie. Het kan zo zijn dat zich tijdens het testen nieuwe storingen voordoen of nieuwe fouten worden ontdekt in de spoorbeveiligingssoftware. Op het moment dat een dergelijke situatie zich voordoet en dit leidt tot forse nieuwe vertraging, kan het alternatief scenario ingezet worden om in dat geval een beperkte exploitatie mogelijk te maken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “30 SEPTEMBER 2019: START METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

  1. Snik snik snik, zou het dan toch gaan gebeuren i.p.v. trein met de metro naar het strand. Elke keer staat er zonder overschrijding van het budget, volgens mij eeuwig oprek baar want dit staat er al jaren. Reken er maar op dat er weer storingen aan het licht komen en dat het zonder overschrijding van het budget weer een jaar wordt uitgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *