Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

30.000 EURO OM WINKELIERS VLAARDINGEN TE WIJZEN OP TON SUBSIDIE

VLAARDINGEN- Om winkeliers in de Vlaardingse binnenstad te laten verhuizen naar lege panden wordt allereerst 30.000 euro ingezet om de ondernemers te wijzen op een beschikbare subsidiepot van 100.000 euro per jaar om verhuisbewegingen in gang te zetten. De gemeente benadrukt dat dit betekent dat de 100.000 euro enkel voor de subsidiebijdragen zijn en de 30.000 euro wordt gebruikt om onder meer het gebruik hiervan aan te jagen.

Volgens de gemeente Vlaardingen leert de ervaringen uit andere gemeenten dat dit soort subsidiespotjes te weinig worden gebruikt als het bestaan hiervan niet actief wordt uitgedragen en gestimuleerd; dergelijke subsidieregelingen kennen dan ook een ‘aanloopperiode’ voordat bij vastgoedeigenaren en ondernemers bekend is dat deze regelingen bestaan.

Vlaardingen wil op termijn een ‘Bureau Binnenstad Vlaardingen’ oprichten of op zoek gaan naar een externe partij die dit begeleidt. Dit naar het voorbeeld van de Winkelmeiden in Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “30.000 EURO OM WINKELIERS VLAARDINGEN TE WIJZEN OP TON SUBSIDIE

  1. Belachelijk voorstel , geef ze 3 maanden gratis huur ofzo, maar laat daarna de marktwerking zijn werk doen. Ook is in het verhaal niet duidelijk om hoeveel subsidie het per bedrijf gaat, of is die 100.000 euro per bedrijf per jaar?
    Oneerlijke concurrentie sluipt er ook in, jij hebt een winkel en betaald 8500 euro huur per maand, je nieuwe buurman verkoopt hetzelfde als jij maar zit door de subsidie voor de helft van de kosten.
    Het centrum van Vlaardingen is gewoon vergane glorie, kijk naar Maassluis de Koningshoek , alles overdekt , 400 gratis parkeerplaatsen en pal naast het Metrostation, NUL leegstand en altijd druk, zo hoort het te zijn !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *