Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

3 MAANDEN GEVANGENISSTRAF VOOR WEGWERPBESTEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Organisatoren van een buurtbarbecue in Schiedam riskeren volgend jaar een gevangenisstraf van drie maanden of een geldboete van 4.150 euro bij gebruik van plastic wegwerpbestek, borden, rietjes, bewaarbakjes en bekers. De sancties gelden voor alle evenementen waarop een vergunning- of een meldingsplichtig rust. Of de straffen proportioneel zijn dient per overtreding te worden bepaald, vinden burgemeester en wethouders.

Schiedam loopt met het verbod vooruit op vergelijkbare EU-regels die per 2021 gaan gelden. Tot ergernis van enkelen in de gemeenteraad (een meerderheid in de gemeenteraad heeft om het verbod gevraagd). Gevreesd wordt dat evenementen in 2020 door dit verbod niet in Schiedam zullen worden georganiseerd, omdat de regels strenger zijn dan in omliggende gemeenten en organisatoren dus meerkosten moeten maken. Het stadsbestuur wil dit risico eerst in de praktijk zien.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “3 MAANDEN GEVANGENISSTRAF VOOR WEGWERPBESTEK SCHIEDAM

 1. Overheid zegt: zie om naar elkaar. Een buurtBBQ lijkt mjj bij uitstek geschikt. Alles wat je wil organiseren, moet je je weken inlezen wat wel of niet mag. De overheid, MAAKT MEER KAPOT DAN JE LIEF IS.

 2. Waarom weer voorop lopen. Laten we nu eens proberen om dit soort beslissingen “Rijnmond” breed op te pakken. Dan ontstaat er ook geen oneerlijke “concurentie” tussen de verschiilende organistaties welke een evenment willen organiseren.

 3. Schiedam gefeliciteerd!!

  Eindelijk zijn de daders van de gruwelijke tsunami van wegwerpplastic die de wereld vergiftigt opgespoord. En wat blijkt? Het is godbetere een gesprekspartner van de gemeente zelf! Een groep die zich notabene aan verregaande overheidsregulering moet houden om een onbeduidend buurtfeestje te organiseren in die ellendige stad van jullie. Uitgerekend degenen die proberen zichzelf en hun buren nog wat hoop en moed in te blazen terwijl men collectief lijdt onder de afbraak, de armoede en de agressie van hordes zelfverklaarde kolonisten die onze stadscentra en woonwijken onleefbaar beginnen te maken!!

  O Schiedam, wat ontzettend goed dat jullie de kwaadaardige intenties van die organisatoren van buurtfeestjes zo daadkrachtig in de kiem smoren!! Hoe durven zij de wereld zo te vervuilen met hun wegwerpbestekjes, alleen maar omdat zij een feestje in hun straat willen houden!!

  En klop jezelf maar weer op de schouder, en pak die daders keihard aan! Laat alle begrip en vriendelijkheid onmiddellijk vallen, en bedreig dit tuig vooraf met enorme geldboetes en hoge celstraffen om te laten zien dat het jullie echt ernst is!

  Dus aan de schandpaal met dat schorremorrie!! En zet hun tronies in de krant met naam en adres erbij zodat wij allemaal kunnen zien wiens schuld het is!!

  Maar….

  Voordat Schiedam weer helemaal gaat zwelgen in eigendunk en hoogmoedswaanzin, wil ik dit opmerken:

  (1) Op het overgrote deel van alle plastic die momenteel uit de wereldzeeen wordt gevist staan de merknamen van De Tien Grootste Plastic Vervuilers Ter Wereld: Unilever, Nestlé, Pepsico, en nog wat van die allergrootste internationale marktleiders. Datzelfde spul ligt overal in onze straten. Toe maar, hup hup, loop eens naar buiten en constateer zelf eens dat 8 op de 10 stukken zwerfplastic op straat de merknaam dragen van de grootste kant-en-klaar voedselproducenten ter wereld!!!

  (2) Irado deelt ieder jaar opnieuw vele tienduizenden plastic wegwerp waterflesjes uit aan de medewerkers van de buitendienst. Heel veel van die lege flesjes vind je vervolgens achteloos weggeworpen op straat terug. Er zit geen statiegeld op deze flesjes, noch zijn er door Irado maatregelen getroffen om de eigen medewerkers deze plastic flesjes na gebruik netjes weer in te laten leveren. Dus noch Irado, noch mede-eigenaar Gemeente Schiedam(!!!!), hebben in al de jaren dat de plastic problematiek steeds hoger opspeelt nog steeds geen maatregelen getroffen om deze zelf onder werktijd veroorzaakte jaarlijkse gigaberg van plastic wegwerpmateriaal te verminderen!!!!

  (3) Rondom de scholen liggen iedere dag opnieuw bergen plastic wegwerp verpakkingen, bijna allemaal van sapjes, frisdrankjes, snoepjes en koekjes. Vooral omdat de overheid namens Unilever, Nestlé en Pepsico heeft besloten dat er absoluut altijd frisdrankautomaten en snoepgoed automaten op school in de gang moeten staan. Want wat er ook gebeurt… deze multinationals hebben het onvoorwaardelijke recht om ook aan minderjarigen onder schooltijd kunnen leveren!! Ondanks alle explosief stijgende gevallen van Obesitas, tandbederf en Diabetes B bij minderjarigen ten spijt!!! Want f*ck die kinderen die de toekomst vormen!! Het enige wat belangrijk is, is dat zij op school tot een goeie consument worden gegroomd, zodat de multinationals ondanks alles hier verzekerd blijven van hun toekomstige afzetmarkt!!!!

  (4) De zeer welbekende veroorzakers van de ‘moderne onuitroeibare rattenplaag’ die Schiedam teistert, zijn keer op keer heel kruiperig benaderd door de Gemeente met oa meertalige folders, speciale oud broodbakken en toespraken in de moskee of zij alsjeblieft willen stoppen met voedsel op straat gooien. Maar de doelgroep weigert al jaren mee te werken. Want moedwillig een rattenplaag veroorzaken in het land dat je afwijst en haat “ies kultur”. Dus gaat de Gemeente over tot poging 362333: plantsoentjes in de stad te verwijderen omdat de ratten zich daar overdag in ophouden. En de volgende stap is het noodgedwongen dempen van alle singels, vijvers en sloten in Schiedam om de ratten te bestrijden. Maar geen dreigingen met hoge boetes en celstraffen voor deze daders!!!

  (5) De schappen van alle supermarkten liggen vol van driedubbel in wegwerpplastic verpakt eten. Zelfs groente en fruit in de supermarktschappen wordt in dikke lagen plastic wegwerpverpakking aangeboden, want komkommers in dik plastic zijn immers zo gemaksvriendelijk voor de markt in India. Internationale voedselproducenten dissen al decennia ijskoud de dodelijke leugen op: “Het is wat de consument wil.” Leugens!!!!

  (6) Ieder stukje toxisch speelgoed dat uit China komt, is voorzien van 101 stukjes wegwerpplastic, alleen maar bedoeld om het speelgoed in de verpakking op z’n plaats te houden. Het plastic afval dat overblijft zodra het speelgoed is uitgepakt heeft meer volume dan het speelgoed zelf… Kijk maar komende tijd, met Sinterklaas en Kerstmis.

  (7) Producenten van cosmetische producten stoppen plastic korrels in hun producten die bij de consument thuis linea recta weer door het afvoerputje afgevoerd worden, zo het riool in. Scrubs, scheercreme en shampoo zitten doelbewust volgestopt met microplastics. Het wordt door de producenten gewoon op de ingredientenlijst aangegeven!!

  (8) Miljoenen plastic draden, afkomstig uit goedkope ‘weaves’ en synthetische pruiken, dwarrelen neer als miniatuurvislijnen in onze straten en gaan nog eeuwenlang onze allerlaatse bedreigde wilde diersoorten ter land en ter zee langzaam wurgen, en hun tenen, poten, vleugels, vinnen en koppen geleidelijk amputeren!!!

  (9) Die kant-en-klare wegwerp barbecues die de Maasboulevard en het Beatrixpark tegenwoordig ‘s zomers steeds meer vervuilen heeft Schiedam ook dit jaar maar weer niet aangepakt. Simpelweg omdat ze bang zijn voor de agressie van de dadergroep.

  En, moet ik nog even doorgaan, hmmm??

  Met andere woorden: al die producten mogen allemaal gewoon in Nederlandse winkels verkocht worden . Ze zijn dus legaal. De Nederlandse consument betaalt belasting voor al die producten.

  En geloof mij maar dat van alle plastic zwerfvuil dat hier dagelijks van straat wordt gehaald, zijn er amper plastic wegwerp bestek en -bordjes bijzitten!!!!

  Maar hé, in alle pogingen om dat allemaal te negeren heeft de Gemeente Schiedam nu na lang wegkijken opeens eindelijk een officiele zondebok in het vizier. Een zondebok die niets met het krankzinnige hypocriete beleid van Schiedam te maken heeft, maar die Schiedam maar al te bereid is onmiddellijk af te schieten zodra zij wagen legale producten waarover zij belasting betalen te gebruiken!!!

  En nee, voor deze wereldvervuilers plaatst Schiedam géén Irado bakken waarin de feestvarkens gewoon hun plastic bordjes en vorkjes na gebruik kunnen weggooien!! Maar Schiedam plaatst wel extra bakken bij al hun jaarlijkse ‘cultuurborrels,’ brandersfeesten en alle feestelijke openingen met peperdure catering ( aka lekker ‘gratis eten en drinken’ onder werktijd!!) waarbij ze zelf zo graag hun hypocriete smoelen laten zien!!!

  Of gaat Schiedam nu soms ook alle cateringbedrijven die ze zelf inhuren vooraf heel agressief bedreigen met hoge boetes en celstraffen voor gebruik van wegwerpplastic? En alle Schiedammers ook???

  Waarom moeten deze mensen nu opeens boeten voor de misdaden van Nestlé en Unilever en Pepsico?

  En hoe zit het dan met de klanten van Albert Heijn, Lidl, Aldi en de Dirk die in alle onschuld iets in die supermarkten kopen? Ook hoge boetes en celstraffen voor die klanten, o Schiedam??

  Of maar gelijk de doodstraf op de consumptie van producten die hier in de winkels te koop zijn???

  Een stelletje corrupte kk hypocrieten, dat zijn jullie!!

 4. Het zou zoveel redelijker zijn om al die plastic wegwerpartikelen in een vlot tempo uit de winkels te bannen en de consument te laten wennen aan andere mogelijkheden, zoals papier bamboe en zetmeelproducten, nee… We laten het gewoon in de winkel liggen om te kunnen kopen, en dan… Een boete of erger…. Tja… Als het nog steeds makkelijk te kopen is en vooral goedkoop dan is de keuze voor de consument snel gemaakt…. Weer een melkkoe gevonden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *