WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

3 DAGEN HITTEGOLFJE SPELEN DOOR ZOMERS WEER

VLAARDINGEN- De kans op een hittegolf in de regio Rijnmond is nihil. Het kwik loopt dit weekend – volgens de voorspellingen – in de regio op tot maximaal 28° en morgen tot 29°. Op dinsdag daalt de temperatuur van het huidige zomerse weer naar maximaal 26°. Aan het eind van de week is dit nog hooguit 24°. Toch zijn de gevestigde media al dagen in touw om een hittegolf aan te kondigen, na een veel te koud voorjaar.

De GGD verspreidt al ‘tips’ om fysieke activiteit te vermijden, verkoeling op te zoeken, voldoende water te drinken en u vaak in te smeren met zonnebrandcrème. Bij de ANWB wordt u geadviseerd om uw e-bike niet in de volle zon te stallen de komende dagen. Rijkswaterstaat heeft het over het hitteprotocol dat men nu heeft afgegeven voor de meeste provincies (toch gaan de werkzaamheden aan de A20 bij Vlaardingen dit weekeinde gewoon door).

Om van een hittegolf te spreken moet het minimaal 5 dagen op rij boven 25° zijn, waarvan drie boven de 30°. Bovendien geldt de regel dat in heel Nederland alleen sprake is van een hittegolf wanneer deze temperaturen worden gemeten in De Bilt.

Inmiddels zijn de definities bij onder meer de gevestigde media aangepast. Volgens critici om meer angst te kunnen creëren (‘De aarde warmt op, mensen’). Door temperatuurcorrecties van het KNMI is een (doelbewust) vertekend beeld ontstaan van klimaatverandering in Nederland. Het lijkt nu warmer, omdat vroegere hittegolven niet meer in beeld zijn. Het KNMI heeft tropische dagen geschrapt in de periode 1901-1950, bewijzen vier Nederlandse onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Theoretical and Applied Climatology. Daarnaast is er de Weather Modification History: een online database gemaakt om het publiek te informeren over de uitgebreide geschiedenis van weermodificatie-experimenten. De gemiddelde temperatuur op aarde is nu zelfs iets lager dan 20 jaar geleden in 2003. Rond 1000 AD was het warmer op Groenland dan vandaag: Vikings kweekten daar gerst.

2 reacties op “3 DAGEN HITTEGOLFJE SPELEN DOOR ZOMERS WEER

  1. Na het pandemietje spelen is het nu hittegolfje spelen. En hé, daar is de GGD ook weer!?! Wat een surprise! Waarschijnlijk komt er dus heel binnenkort een spuit tegen 6 vormen van hittestress. Nu nog gratis en vrijwillig. Daarna 650 euro per prik. En wie niet wil wordt vrijwillig ingespoten in ruil voor het minder inperken van je mensenrechten. Want die rechten zijn sinds 2020 nog slechts gunsten. Maar hé, niet zeuren. Je doet het tenslotte allemaal voor een ander. Waarom zou je weigeren? Je bent toch zeker geen complotdenker? Voel eens hoe warm het buiten nog is. Ik denk bijna 26 graden. Hopelijk zijn er vandaag niet al teveel mensen onder de hitte bezweken. Zulke temperaturen had je vroeger niet. Die zomers van 1975 en ’76 stellen werkelijk niets voor bij wat we nu moeten ondergaan. Je kan wel merken hoe hard het nu gaat met de opwarming. Vreselijk!! Vorige week liep ik nog met mijn winterjas over straat …. begin juni. Stop de stikstof en de CO2!!

    1. Als de regeringen werkelijk bang waren voor de opwarming van de aarde stuurden ze geen wapens naar Oekraïne. Hoe langer die klote oorlog daar duurt, hoe meer opwarming, co-2 , stikstof of wat ze ook verzinnen om de belastingen grenzeloos te kunnen verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *