Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RET GAAT AANHOUDINGEN ZELF AFHANDELEN

SCHIEDAM- Politie en RET hebben de samenwerking aangescherpt, waardoor RET-BOA’s taken van de politie gaan overnemen. Per 1 augustus wordt de aanpak opgenomen in het hernieuwde Regionale Handhavingsarrangement van de gemeente Rotterdam, politie, Openbaar Ministerie en de RET. Gesproken wordt over ‘een welkome efficiëncyslag in tijden waarin politie en BOA’s er steeds meer taken bij krijgen.’

BOA’s van de RET kunnen nu op afstand de identiteit van staande gehouden verdachten digitaal checken bij de politie. Ook kunnen zij arrestanten zelfstandig overbrengen naar politiebureaus in het RET-vervoersgebied. Behalve dat dit uren werk bespaart, zou dit de kans op escalatie verkleinen.

De identiteitscheck op afstand vindt plaats doordat de BOA’s van de RET via een beveiligde route inbelt naar de meldkamer van de politie en in samenwerking met de daar werkzame politiefunctionaris de identiteit van de verdachte vaststelt. Kan de identiteit niet worden vastgesteld, dan brengt de RET de verdachte zelfstandig naar het politiebureau. De RET gebruikt daarvoor busjes die geschikt zijn voor het vervoer van arrestanten.

2 reacties op “RET GAAT AANHOUDINGEN ZELF AFHANDELEN

  1. Goede zaak dat deze BOA’S dit gaan doen.
    Kan de politie meer tijd besteden aan politietaken.
    De RET BOA’S zijn goed opgeleid voor de wet personenvervoer. Daar zijn BOA’S voor. Evenals alle BOA’S die zich alleen bezighouden met een bijzondere wetgeving. Dit geldt eveneens voor trein conducteurs, leerplichtambtenaar, douane etc.
    Allemaal kundige mensen, zelfs beschikken deze mensen vaak over meer kennis dan de politie over bijzondere wetgeving.

  2. Ik hoop dat er een paar sportschooljongens tussen die boa’s zitten, ik heb vernomen dat het er ruig aan toe kan gaan in het openbaar vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *