Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DCMR CONTROLEERT EVER GIVEN NA PASSEREN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het schip Ever Given is aangekomen in de haven tegenover Hoek van Holland. Een deel van de lading wordt bij een overslagbedrijf op de Maasvlakte gelost. De DCMR ziet er namens de gemeente Rotterdam op toe dat dit volgens de regels gebeurt en dat er geen negatieve milieu-impact is.

Volgens de DCMR zijn er momenteel geen aanwijzingen dat er iets mis is. Er staan wel een aantal containers op het schip met potentieel gevaarlijke (bijvoorbeeld antivries) of bederfelijke stoffen. Denk bij dit laatste aan groente en fruit. Als er containers lek zijn moeten die bij het lossen apart worden gezet, anders kan kan dat tot bijvoorbeeld bodemverontreiniging leiden.

DCMR heeft hierover afspraken gemaakt met de overslagbedrijven. Er zijn zogeheten calamiteitenplaatsen beschikbaar. Daar zijn voorzieningen zoals een speciale vloer. Dit om te voorkomen dat er milieuproblemen ontstaan.

De Ever Given is een van de grootste vrachtschepen van de wereld. Het schip heeft vastgezeten in het Suezkanaal en liep daardoor maanden vertraging op. Er staan bijna 19.000 containers op. Ongeveer 10.000 worden er gelost in Rotterdam. Daarna vaart het schip door naar Engeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *