Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWEMPLEKKEN HONDEN HOEK VAN HOLLAND NIET DUIDELIJK

HOEK VAN HOLLAND- Er ontbreken plekken in Hoek van Holland op de kaart van de gemeente Rotterdam met zwemgelegenheden voor honden. De Gebiedscommissie wijst op de diverse vijvers en het strandgedeelte tussen het Verkeersbegeleidingscentrum Rivierkant (herkenbaar aan de gele radarmast) en de Nieuwe Waterweg. Hier mogen honden op het strandje bij de Pier het water in. Deze wordt nu nog niet vermeld op de kaart naar idee van de commissie.

Volgens de vastgestelde losloopgebieden mogen honden ook het water (sloot/vijver) in bij het Nieuwlandsepark, omgeving Krimsloot en het Lemairepark en bij De Rondgang en het Roomse Duin.

Tegelijkertijd mogen honden en paarden, gedurende de periode van 1 mei tot 1 oktober, tussen 09.00 en 19.00 uur niet op het strand komen. Daar geldt dat honden alleen buiten deze tijden kunnen zwemmen in die periode.

Op 29 april heeft de Rotterdamse gemeenteraad de motie aangenomen ‘Verkoeling voor de viervoeters’, ingediend door Leefbaar Rotterdam. Om te kunnen komen tot een goede en breed gedragen afdoening van deze motie is een adviesverzoek aan de gebiedscommissies en wijkraden gestuurd.

5 reacties op “ZWEMPLEKKEN HONDEN HOEK VAN HOLLAND NIET DUIDELIJK

    1. Waarschijnlijk worden ze door een politiehond bekeurd , en trouwens de enigste honden die ik ken en konden lezen , waren Rintintin en Lassie en die hond uit Married with children …………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *