WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘100 SOCIALE HUURWONINGEN MINDER VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De PvdA in de Vlaardingse gemeenteraad is teleurgesteld in het uiteindelijke aantal sociale huurwoningen dat komt te staan op het veld van het voormalige Shell sportpak. Dat wil raadslid Nel Versteeg (PvdA) toch nog even gezegd hebben, voordat met een hamertik wordt besloten tot de vaststelling van het raadsvoorstel Bestemmingsplan Park Vijfsluizen (inclusief de steun van de PvdA).

Versteeg: “We hebben mooie tekeningen gezien en een mooie toelichting gekregen, maar we willen vooral hier bij deze stemverklaring even benadrukken dat we wel erg teleurgesteld zijn in dat het niet gelukt is om ook 100 sociale huurwoningen bij te bouwen. We hebben voldoende informatie gekregen waarom het niet gelukt is. We hebben daar ook met WaterwegWonen nog over gesproken. We snappen dat er een enorme inspanning is geleverd, maar goed, we betreuren het. Het is ‘water under the bridge’, dus verder naar het volgende project.”

Bij D66 wil fractievoorzitter Koen Kegel nogmaals de zorg uitspreken over de verwachting dat er na oplevering van Park Vijfsluizen behoefte zal zijn aan extra onderwijsvoorzieningen. Kegel: “Naast het feit dat we er geen zwemvijver krijgen, dat is natuurlijk erg jammer, is het, wat D66 betreft, erg jammer dat we 1,25 miljoen in de toekomst zelf als gemeente zullen moeten bijdrage, om extra klaslokalen te gaan realiseren.”

Eigenaar en ontwikkelaar, Heijmans Vastgoed wil in samenspraak met de gemeente Vlaardingen het gebied Park Vijfsluizen her-ontwikkelen tot een gevarieerde woonwijk met 437 woningen en woonzorgfuctie in het voormalige Shell hoofdgebouw. Het woningbouwprogramma bestaat uit: herenhuizen, verandawoningen, hofwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en (lof)appartementen. De woningen en appartementen worden zowel voor de huurmarkt als voor de koopmarkt gerealiseerd. De woonzorgfunctie bestaat uit maximaal 38 studio’s (onzelfstandige woonruimte) van circa 35m2 en uit functies met een publieksgericht karakter met een oppervlakte tussen 90m2 en 120 m2.

Eén gedachte over “‘100 SOCIALE HUURWONINGEN MINDER VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *