Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN VERDUIDELIJKING VERPLICHTE AANSLUITING WARMTENET SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een ruime raadsmeerderheid vindt het niet nodig om schriftelijk te worden geïnformeerd, door het stadsbestuur, over de juridische mogelijkheden die WoonPlus heeft voor het aansluiten van hun huurders op het warmtenet, inclusief de gevolgen die dit heeft voor de vrijwilligheid van de overstap op het warmtenet voor huurders. Een motie van de OuderenPartij Schiedam (OPS) met dit verzoek is verworpen.

De OPS heeft verzocht om richting de gemeenteraad schriftelijk en binnen een termijn van 6 weken de gevraagde duidelijkheid te verschaffen met betrekking tot de vrijwilligheid van de overstap op het warmtenet, zoals toegezegd tijdens de behandeling van Nieuwe Energie voor Groenoord.

Verantwoordelijk wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) heeft daarop laten weten dat WoonPlus de mogelijkheid houdt om hun aanbod bij de rechter op redelijkheid te laten toetsen.

De wethouder heeft in december toegezegd dat geen Groenoorder verplicht zal worden aangesloten op het warmtenet en de keuze hiertoe voor iedereen vrijwillig zal zijn, dan wel afhankelijk van instemming van minimaal 70% van de huurders van WoonPlus. Tegelijk heeft WoonPlus inmiddels aangegeven juridisch de mogelijkheid te hebben naar de rechter te stappen wanneer de beoogde instemming van 70% van de huurders niet zou worden gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *