WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONGENOEGEN OVER VERKOOP FORT HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Onder de inwoners van Hoek van Holland leeft ongenoegen over de voorgenomen verkoop (in erfpacht uit te geven) van de gemeente van de locatie van het Fort 1881 en het Marechausseeterrein aan de Stationsweg aan Jurgen Beumer of zijn stichtingen.

In een boze – geanonimiseerde – brief aan de Rotterdamse politiek valt te lezen: ‘Het is mij en meerdere mensen in Hoekse gemeenschap niet duidelijk wat de procedure was, welke criteria er gehanteerd worden. Ook constateer ik dat afspraken die J. Beumer volgens mij ook niet nagekomen is. De gemeente (maar ook Beumer) wil dat beide locaties naar één persoon gaan. Ik vind dat koppel verkoop. Beumer heeft de erfpacht voor locatie Fort 1881 al, dus hoe kan een andere partij dan in aanmerking komen voor de combinatie Fort en Marechausseeterrein?’

De gemeente Rotterdam heeft in 2015 met J.A. Beumer Vastgoed B.V. een erfpachtovereenkomst gesloten, waarin is vastgelegd dat de BV een deel van het Fort een museale functie moet geven. De Stichting Fort aan Zee 1881 is de uitbater van de museale activiteiten.

Direct na de overname van het Fort door Beumer ontstond en langslepend juridisch conflict met de vrijwilligers van het museum dat jaren in hert Fort was gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *