RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAFÉ MATINEE VLAARDINGEN VERPLICHT ÉÉN WEEK DICHT

VLAARDINGEN- Café Matinee op de Westhavenplaats in Vlaardingen is op last van de burgemeester voor één week gesloten. De zaak moet dicht blijven tot aanstaande zaterdag 12.00 uur ’s middags. Tijdens een integrale horecacontrole is het café een bevel tot sluiting uitgereikt. De gemeente laat weten dat in de afgelopen periode er meerdere incidenten hebben plaatsgevonden waarbij niet correct is opgetreden en de voorwaarden in de vergunning zijn overtreden. Eerder hebben zij al een voornemen tot sluiting ontvangen.

Op vrijdag 9 september heeft de gemeente Vlaardingen de integrale horecacontrole gehouden in samenwerking met Stedin, douane, NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit), politie en de sociale uitkeringsinstantie Stroomopwaarts. Er zijn acht horecabedrijven geïnspecteerd op diverse locaties binnen de gemeente. Er zijn diverse overtredingen geconstateerd.

Bij twee horecabedrijven was alles in orde. Bij een aantal bedrijven was er iets mis: op het gebied van hygiëne, strijdigheden met het bestemmingsplan, brandblusinstallaties die niet onderhouden waren, medewerkers met een uitkering die wel aan het werk waren en milieuovertredingen. Een restaurant heeft boetes opgelegd gekregen door de NVWA en zal weer verscherpt gecontroleerd gaan worden. Voor de overige misstanden hebben de ondernemers een waarschuwing gekregen en zij krijgen de kans dit op te lossen.

De gemeente Vlaardingen en haar partners houden minimaal twee keer per jaar een integrale horecacontrole. Alle partners zijn verplicht regelmatig controles te houden. Door dit te combineren in een integrale controle kost het ook voor de ondernemers minder tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.