Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE MEET 62 KM/U BIJ SNELHEIDSCONTROLE VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- In Vlaardingen-Holy zijn vanmorgen diverse snelheidscontroles uitgevoerd door de politie. Om te beginnen aan de Amsterdamlaan. Topscore aldaar: 62 KM/U.

Daarna is gecontroleerd op de Holysingel, Kopenhagenlaan en de Korhoenlaan.

Met een lasergun kan de politie de snelheid meten waarmee een auto op het apparaat afrijdt. Hij doet dat met de snelheid van het licht en tot op drie cijfers achter de komma nauwkeurig. Een lasergun laat alleen zien hoe hard iemand rijdt, maar slaat geen informatie van de automobilist op. Daarom wordt de bestuurder vaak aan de kant gezet (staandehouding). 

Iedere surveillerende politieagent die achter een auto rijdt die te snel gaat, kan ook zonder speciale apparatuur overgaan tot een staandehouding. Hij kijkt hoe hard zijn surveillancevoertuig op dat moment rijdt en past bij het opmaken van een proces-verbaal een correctie toe. Van elke politieauto is exact bekend welke correctie dat is; alle snelheidsmeters zijn geijkt.

1 reactie op “POLITIE MEET 62 KM/U BIJ SNELHEIDSCONTROLE VLAARDINGEN-HOLY

  1. Moet er nou echt eerst iemand worden doodgereden voordat de handhaving in Vlaardingen gaat doen waarvoor ze betaald worden? Zet voor mijn part heel de stad vol met roodlichtcamera’s en snelheidscamera’s. Met de rij mentaliteit hier levert dat genoeg op om de OZB drastisch te verlagen. Het is heus niet alleen petjeachterstevoren hoor, ik heb politiepetje ook met grote regelmaat met hoge snelheid (zonder zwaailicht of sirene) door een 30 km. zone zien rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *