Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERGERNIS ZWERFVUIL ROND NOODWINKEL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Supermarkt Hoogvliet trekt keer op keer tevergeefs bij de gemeente Vlaardingen aan de bel over het zwerfvuil rondom de noodwinkel aan de Galgkade. AAnleinding voor de fractie Boers (fB) om het stadsbestuur aan de tand te voelen.

De fB heeft begrepen dat boze omwonenden in gesprek zijn met de supermarkt over het zwerfvuil. Het bedrijf zou elke ochtend personeel aan het opruimen zetten rondom het terrein, maar er is niet tegenop te ruimen. Het probleem zit op de eerste plaats bij mensen die het zwerfvuil veroorzaken. Daarnaast zouden afvalbakken te weinig worden geleegd en dat is een verantwoordelijkheid van de gemeente.

Bij de fB wil men van het stadsbestuur alles weten over de communicatie tussen Hoogvliet en de gemeente. FB: ‘Wat zijn concreet de acties van de gemeente geweest op alle berichten en vragen vanuit Hoogvliet? Wat gaat de gemeente doen om de situatie rond de supermarkt te verbeteren?’

Afgelopen februari liet de gemeente nog weten dat  de RET verantwoordelijk is voor het opruimen van zwerfvuil nabij de tijdelijke winkel. De rommel rond station Vlaardingen Centrum is te danken aan de klanten van de supermarkt, stelde onder andere het CDA-raadslid John Huf. Hij liet dit weten in een reactie op klachten op sociale media over het zwerfvuil.

1 reactie op “ERGERNIS ZWERFVUIL ROND NOODWINKEL VLAARDINGEN

  1. Waarschijnlijk is het een ‘project’ om de toekomstige bewoners van de wooncontainers te lokken met voordeeltjes en om hun thuis te laten voelen. Op deze manier kunnen ze gemakkelijker inburgeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *