Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROOT ONDERHOUD AAN SPORTPARKBRUG NAAST MARGRIETHAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Eind deze maand beginnen de werkzaamheden aan de Sportparkbrug en een deel van de Nieuwe Damlaan (tussen de Hargalaan en de Burgemeester Van Haarenlaan) in Schiedam, omdat de brug toe is aan groot onderhoud. Er komt onder meer een tijdelijke pontonbrug te liggen in de poldervaart. De werkzaamheden duren circa twee maanden en moeten een veiligere verkeerssituatie opleveren met een brug die weer in goede conditie verkeert.

De reconstructie van de Sportparkbrug en het stukje Nieuwe Damlaan blijft niet zonder hinder. U krijgt onder andere te maken met omleidingen. Deze worden op borden langs de weg aangegeven en worden ook doorgegeven aan navigatiesystemen. Het Vlietland Ziekenhuis blijft zo goed als mogelijk bereikbaar voor ambulances en bezoekers. Ook het politiebureau blijft bereikbaar.

Aanvullend op de herstelwerkzaamheden aan de brug en de Nieuwe Damlaan wordt een nieuwe fietsverbinding aangelegd. Deze komt tussen het Poldervaartpad en de Nieuwe Damlaan. Als onderdeel van het project wordt ook aandacht besteed aan de kruising Schiedamseweg-Nieuwe Damlaan (Bijdorp). Bij hevige regenval is er op dit punt geregeld sprake van wateroverlast. Om de overlast te verminderen, brengt de gemeente extra putten aan voor de opvang van het regenwater.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *