WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STROOMOPWAARTS BETAALT 60 EURO LEEFGELD PER WEEK OEKRAÏNERS

SCHIEDAM- Stroomopwaarts is gestart voor de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met het betalen van leefgeld voor Oekraïense asielzoekers. Dit doet Stroomopwaarts vooruitlopend op de definitieve regeling van het Rijk. Er zijn in elke gemeente spreekuren waar de Oekraïners zich kunnen melden voor leefgeld.

De hoogte van het leefgeld hangt af van de woonsituatie. Bij verblijf in een gastgezin is het leefgeld 60 euro per week per persoon; Bij verblijf in een opvanglocatie waar de asielzoeker zelf voor het eten en drinken zorgt, is het leefgeld ook 60 euro per week per persoon; Bij verblijf in een opvanglocatie waar gekookt wordt en het eten en drinken geregeld wordt, is het leefgeld 55 euro per maand per persoon.

De leefgeldbedragen zijn vastgesteld op hetzelfde niveau als het COA hanteert voor andere asielzoekers. Oekraïense asielzoekers zouden op dit moment vaak moeilijk bij hun geld kunnen. Daarom heeft het
kabinet Rutte IV toegezegd dat zij leefgeld zullen ontvangen.

2 reacties op “STROOMOPWAARTS BETAALT 60 EURO LEEFGELD PER WEEK OEKRAÏNERS

  1. Deze Oostblokkers zijn géén asielzoekers redactie, het zijn vluchtelingen, de concurrentie van de potverterende mohammedanen. Het is dan ook volkomen onterecht dat het COA (centraal orgaan opvang asielzoekers) zich ertegenaan bemoeid omdat er van asiel geen sprake is. In de huidige situatie waarin het COA en Rutte hand in hand op zoek zijn naar nog meer profiteurs is er nog iets aan de hand in onze linkse dictatuur. Men wil die wodkazuipende, potenrammende racisten ondanks ons negatief referendum ineens tóch bij de Europeesche Unie hebben.
    Alle tegengeluiden worden zorgvuldig buiten de media gehouden om de tegenstanders van het Oostblokkerknuffelen de indruk te geven dat ze buitenbeentjes zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *