WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OEKRAÏNERS BLIJVEN 3-6 MAANDEN IN MAASSLUIS

MAASSLUIS- De Oekraïners die in Maassluis worden gehuisvest zullen 3 tot 6 maanden blijven. Dat laat burgemeester Edo Haan (PvdA) weten in een brief aan de omwonenden van het oude seniorencomplex De Vliet, waar tegen de 100 asielzoekers worden ondergebracht. De asielzoekers uit de Oekraïne worden begeleid door medewerkers van de gemeente Maassluis.

Wanneer de asielzoekers arriveren in Maassluis is nog niet bekend. Wel starten nu alvast de voorbereidingen om de 25 aangewezen woningen woonklaar te maken.

De Oekraïnse president Volodymyr Zelensky, tweede van links.
De afstand Oekraïne-Nederland is zeker 2000 kilometer. Om Nederland te bereiken moeten de asielzoekers door drie veilige landen: Polen, Tsjechië en Duitsland. De Oekraïne grenst aan in totaal zeven veilige landen: Moldavië, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Polen, Wit-Rusland en Georgië. In grote delen van de Oekraïne, waaronder de hoofdstad Kiev, is niets te merken van de strijd die het Russische leger voert tegen het leger van de door de EU en VS geïnstalleerde regime.

In Maassluis verblijven momenteel al 70 asielzoekers op een luxecruiseschip in de haven.

3 gedachten over “OEKRAÏNERS BLIJVEN 3-6 MAANDEN IN MAASSLUIS

  1. Dit gelooft werkelijk niemand. Zodra ze de uitkeringen hier ontdekt hebben gaan ze nooooooooit meer weg.

    1. Laten we het hopen, in het Westland zitten ze te springen om mensen, nu de Polen (die hier voor altijd zouden blijven, toch) lekker thuis blijven omdat het daar nu ook goed gaat.

      1. Als het Westland normale salarissen zou betalen met vaste arbeidscontracten hadden ze genoeg mensen. In Oekraïne liggen de gemiddelde salarissen rond de 300 euro p/mnd. dus de tuinders en Flora Holland geven ze met het uiterste minimumloon een vorstelijk salaris. Na een paar jaar trappen ze er niet meer in, net als die Polen. Van de 96 vluchtelingen waar ik mee werkte in Krimpen a/d. IJssel (Syriërs en Irakezen met een enkele Palestein en twee Oekraïners was 90% te lui om voor zichzelf adem te halen, die twee Oekraïners ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *