Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPKNAPPEN HOOGSTRAAT SCHIEDAM START IN VOORJAAR

SCHIEDAM- Ondernemers, bewoners en de gemeente Schiedam willen de Hoogstraat nog aantrekkelijker maken. Samen met ondernemers en bewoners is hiervoor een plan gemaakt. Nadat in augustus 2020 bleek dat het uitvoeren van het plan duurder was dan gedacht, is het plan aangepast. Voor de eerste fase van dit plan, het vernieuwen van de verlichting, is een geschikte aannemer gevonden. De werkzaamheden starten in het voorjaar.

Wethouder Marcel Houtkamp (D66): “Het opknappen van de Hoogstraat is belangrijk voor de binnenstad. Ik ben dan ook blij dat we gaan starten met de werkzaamheden. Ondanks dat we het plan moesten aanpassen, voldoet het zoveel mogelijk aan de wensen van de bewoners en ondernemers. We maken het straatbeeld mooier en beter en we verhogen de veiligheid voor ondernemers, bewoners en bezoekers. Het wordt een plek waar alle Schiedammers graag wonen, werken, winkelen en beleven.”

De werkzaamheden aan de Hoogstraat gebeurt in twee fases. In de eerste fase wordt de verlichting vernieuwd met verlichting die er historisch uitziet. Bovenop deze verlichting komt een jeneverglaasje dat verwijst naar Schiedam als jeneverstad. Ook worden onnodige kabels opgeruimd en worden de kabels voor de feestverlichting vervangen. Om de verlichting te vernieuwen, gaat de straat in kleine fases open. De winkels en woningen blijven bereikbaar. De eerste fase is in voorbereiding en start in het voorjaar.

De tweede fase is het groot onderhoud van de Hoogstraat. “De komende tijd onderzoeken we hoe deze straat er straks weer netjes en strak bij kan liggen. Als de financiën het daarna nog toelaten, bekijken we of we nog meer wensen van de ondernemers en bewoners kunnen uitvoeren. Wij denken dan aan het mooier en netter maken van de stegen zodat je fijner tussen de Hoogstraat en de Lange Haven wandelt, het toevoegen van groen en het verbeteren van de entree van de Passage”, aldus Houtkamp. De gemeente verwacht de Schiedammers in de tweede helft van 2022 te kunnen informeren over de tweede fase.

1 reactie op “OPKNAPPEN HOOGSTRAAT SCHIEDAM START IN VOORJAAR

  1. De natuurstenen geplaveid aan de Broersvest aan weerszijden is grof en niet goed aansluitend gedaan..
    Dat is trouwens een hoop geld geweest, maar met een klein hakje, kun je er niet lopen.. Een aanfluiting die Broersvest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *