Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLUITING ILLEGAAL BORDEEL SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Het Interventieteam Ondermijning heeft vrijdagavond, samen met de politie, een einde gemaakt aan een prostitutiepraktijk in de Wilhelminaflat in Schiedam-West. Het illegale bordeel werd aangetroffen naar aanleiding van een advertentie op het internet. Ook waren er overlastmelding. Daarop volgde een controle. Bij de onvergunde seksinrichting zijn meerdere prostituees aangetroffen. Het appartement is gesloten op last van de burgemeester. De politie doet verder onderzoek.

Alleen een prostituee die in haar eigen woning werkzaam is en die werkzaamheden niet op een bedrijfsmatige wijze verricht, is vrijgesteld van de vergunningsplicht. Schiedam noemt deze prostituee de zogeheten thuiswerker. Om te bepalen of de activiteiten van de thuiswerker bedrijfsmatig zijn en dus vergunningsplichtig, wordt verwezen naar de uitvoeringsregel ‘Thuiswerkers in de Schiedamse prostitutiebranche’ die per 1 oktober 2016 in werking is getreden.

Illegale buitenlandse prostituees die in Schiedam worden opgepakt kunnen aanspraak maken op de B8 regeling uit de Vreemdelingencirculaire. Hiermee krijgen zij toch (tijdelijk) verblijfsrecht in Nederland en kunnen zij aanspraak maken op diverse voorzieningen. Al sinds 1992 zijn er signalen dat misbruik wordt gemaakt van dergelijke regelingen door de ‘slachtoffers’.

2 reacties op “SLUITING ILLEGAAL BORDEEL SCHIEDAM-WEST

  1. Da’s ook een manier om illegaal het land in te komen en van alle uitkeringen en subsidies te genieten. Maar dan moet wél de aow weer omlaag om dat te financiëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *