WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOOGMEEMRAADSCHAP WAARSCHUWT WATERRECREANTEN

VLAARDINGEN- Het Hoogheemraadschap Delfland wijst waterrecreanten op de regels op het water. Net als op de weg, gelden op het water regels. Regels voor het vaarverkeer zijn vastgelegd in landelijke regelgeving.

Deze landelijke regels worden aangevuld met regels die specifiek zijn voor varen op onze sloten en vaarten. Denk aan snelheid, aanmeren of het stremmen (vaarwegafzetting) van de doorvaart.

Op het water in de regio geldt een maximum snelheid van 6 kilometer per uur. Dit is voor de veiligheid van het vaarverkeer. En om schade aan de natuur en eigendommen van anderen te voorkomen. De boete voor snelheidsovertredingen kan oplopen tot 200 euro.

Motorboten kleiner dan 21,00 meter lengte, 3,50 meter breedte en 1,00 meter diepgang mogen zonder vergunning varen. Varen met boten groter dan 21 meter lang en 3,5 meter breed en één meter diepgang mag niet. Ons water is niet diep en breed genoeg voor grote boten.

Het varen met waterscooter of jetski is verboden.

Ziet u veel waterplanten langs de waterkant? Dan is de kans groot dat dit een natuurvriendelijke oever is. Houdt u rekening met uw snelheid. Zo voorkomt u schade aan kwetsbare waterplanten en spaart u de waternatuur.

1 reactie op “HOOGMEEMRAADSCHAP WAARSCHUWT WATERRECREANTEN

  1. Ons groene tuig maakt zich sterk om goed onderhouden oudere dieselauto’s van mensen die er hun brood mee verdienen uit Rotterdam te weren, niemand mag in verband met de vermeende milieuvervuiling harder dan 100 km/h. rijden, maar ieder drijvend wrak waar een buitenboordmotor aan hangt die bovendien vaak mede door slecht onderhoud extreem vervuilend is wordt op onze wateren toegestaan. De watersporters worden nauwelijks tot niet bekeurd als ze met iets te hoge golfslag in het broedseizoen nesten vernietigen, hun afval in het water gooien en met snoeiharde muziek door de vlieten varen. Het wordt steeds drukker in de Broekpolder en op de vlieten. Regels? Alleen op papier dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *