Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS MOGEN BIJPLAATSINGEN NOOIT ZELF OPRUIMEN

VLAARDINGEN- Inwoners van Vlaardingen die een ondergrondse vuilcontainer in hun straat hebben geadopteerd  mogen de bijgeplaatste vuilniszakken niet zomaar in de restafvalcontainer deponeren. Dat krijgt de PvdA te horen van het stadsbestuur. Mensen die hun restafval naast de container zetten, begaan een overtreding. Daarom is de lijn dat eerst Toezicht en Handhaving de bijplaatsing controleert en beboet bij het vinden van adresgegevens. Daarna is het de taak van Irado de vuilniszakken te verwijderen.

Wat de PvdA betreft is het bij het adopteren van de containers nooit de bedoeling geweest om meer boetes uit te kunnen schrijven, maar om te stad schoner te maken en te houden. De proef met de adoptie is afgelopen september gestart, mede op initiatief van de sociaaldemocraten.

De PvdA krijgt van het gemeentebestuur te horen dat het geen doel is om meer boetes uit te schrijven, maar het beboeten van vervuilend gedrag zou wel een belangrijk middel zijn om het gedrag van deze bewoners te beïnvloeden en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan het schoon en netjes houden van Vlaardingen.

De evaluatie van de pilot containeradoptie vindt plaats na afloop van de hele proef. De gemeente zal bij deze evaluatie de adoptanten ook vragen naar hun ervaringen voor en na de invoering van de afvalpas.

3 reacties op “VLAARDINGERS MOGEN BIJPLAATSINGEN NOOIT ZELF OPRUIMEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *