RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE GEZAMENLIJKE ACTIE TEGEN OVERLAST STATION SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er zal door verschillende diensten vaker worden opgetreden in het kader van de aanhoudende overlast in en om het station Schiedam Centrum. Dat meldt Toezicht en Handhaving van de gemeente na een gezamenlijke actie van donderdagavond. Daarbij waren betrokken: de gemeente, BOA’s van de RET , NS en de politie.

Met de ondertekening van het Lokaal Veiligheidsarrangement, op 4 november, moet het stationsgebied veiliger worden. Het Veiligheidsarrangement is vooral bedoeld om (het gevoel van) de veiligheid op alle stations in Schiedam op een hoog niveau te krijgen én te houden.

De urgentie om juist op deze openbaarvervoerlocaties samen te werken komt naar voren uit een onderzoek naar de subjectieve veiligheidsgevoelens van de Schiedammers. Daaruit blijkt dat inwoners zich relatief vaak onveilig voelen. Dat geldt voor bepaalde plekken in Schiedam en soms zelfs in de eigen woonbuurt. Vooral in hun eigen woonbuurt, maar ook op bepaalde plekken in Schiedam. Deze signal places hebben een negatief effect op het publiek en bevestigen hun gevoel ‘dat het niet goed zit’ in de stad. Daarbij worden de buurten waar de stations zich bevinden vaak genoemd.

1 reactie op “EERSTE GEZAMENLIJKE ACTIE TEGEN OVERLAST STATION SCHIEDAM

  1. In het verleden had je de spoorwegpolitie (onderdeel van het KLPD).
    Deze politiemensen zorgden voor de veiligheid in de treinen, en in en rond de stations.
    Dit deden deze met strakke hand.
    Helaas is deze specialistische dienst opgeheven en daarmee is weer een specialistische dienst verdwenen, zoals met vele andere diensten binnen de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *