RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OVERSCHRIJDING LEENBEDRAG FUNDERINGSHERSTEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Meerdere malen is in de afgelopen jaren het maximale leenbedrag overschreden voor funderingsherstel bij particuliere woningverbetering in Schiedam. Het stadsbestuur laat dat weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

In 2020 is driemaal een lening aangevraagd die hoger was dan het maximale leenbedrag voor funderingsherstel per pand. Deze aanvragen overschreden het maximale leenbedrag per pand met respectievelijk 60.870, 57.300 en 22.326 euro. In 2021 is tot eind september eenmaal een lening aangevraagd die hoger was dan het maximale leenbedrag voor funderingsherstel per pand. Deze aanvraag overschreed het maximale leenbedrag per pand met 33.600 euro.

Sinds 2004 heeft de gemeente Schiedam een actieve aanpak van de particuliere woningverbetering en het funderingsherstel. Uitgangspunt daarbij is de leefbaarheid in vooral de oude wijken te vergroten door huiseigenaren te stimuleren het onderhoud aan het huis aan te pakken, de woning te verduurzamen, energiebesparende maatregelen te nemen of gereed te maken met het oog op een veilige toekomst in het eigen huis. Behalve deskundige begeleiding vanuit het Servicepunt Woningverbetering biedt de gemeente Schiedam ook een laagrentende lening aan, bijvoorbeeld bij funderingsherstel.

1 reactie op “OVERSCHRIJDING LEENBEDRAG FUNDERINGSHERSTEL SCHIEDAM

  1. Je moet toch ergens geld vandaan halen om je 4 persoonshuis om te bouwen naar een 10 persoons MOE lander woning?
    Dat het voor funderingen te herstellen is, is maar bijzaak. Ikke niet wist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *