Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OP DE BRES VOOR PLANTANEN OOSTHAVENKADE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er moet alles op alles worden gezet om de platanen te behouden wanneer de Oosthavenkade in Vlaardingen wordt opgeknapt. Daarvoor pleit het GroenLinks-raadslid Neill Voorburg. Volgens Voorburg zijn de platanen aan de Oosthavenkade van historische en beeldbepalende waarde.

Niell Voorburg (GroenLinks): ‘In Schiedam bleek in 2012 dat de kademuren aan de Lange Haven in zeer slechte staat verkeerden. Renovatie was dan ook hard nodig. De gemeente Schiedam had een belangrijk punt opgenomen in het programma van eisen: zoveel mogelijk bomen sparen. Hierop is door verschillende partijen een techniek ontwikkeld om de kademuur weer voor honderd jaar veilig te maken, met behoud van vrijwel alle bomen en betere groeiplaatsen.’
GroenLinks staat achter het aangekondigde plan om de Oosthavenkade op te knappen, maar de aanwezige platanen zijn hierbij volgens de partij minstens net zo belangrijk als de panden. Voorburg: ‘Het zijn werkelijk schitterende bomen die hier al vele jaren staan. Met daarnaast een toegevoegde waarde voor luchtkwaliteit, verkoeling en biodiversiteit. GroenLinks wil deze bomen dan ook voor de stad behouden en we willen weten wat de opknapbeurt van de Oosthavenkade betekent voor deze platanen.’ De partij komt met schriftelijke vagen aan het stadsbestuur.

1 reactie op “OP DE BRES VOOR PLANTANEN OOSTHAVENKADE VLAARDINGEN

  1. Hier begrijp ik werkelijk geen snars van. Groen links wil toch alle groen opstoken in biomassacentrales teneinde onze elektrieke voertuigen te voederen? Het willen behouden van die paar Platanen juich ik toe hoor, maar dat deze partij hiermee komt neem ik net zo serieus als de opmerkingen van Grapperhaus om afstand te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *