Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROBOTHOND VAN 150.000 EURO IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- In de binnenstad van Schiedam loopt een robothond met de naam Spot. De geel-zwarte machine is gesignaleerd op de Dam, naast de Korenbeurs. De robothond kost zo’n 150.000 euro in de aanschaf en is geïntroduceerd om onder meer mensen te scannen op het vermeende Sars-covid-19 virus in openbare ruimtes. De robot wordt al ingezet bij de daklozenlocaties in Hawaii. Spot is de eerste robot uit de stal van Boston Dynamics.

De viervoetige robot is ook in staat om zelfstandig over moeilijk begaanbaar terrein te klauteren. Om de omgeving te bekijken en een route uit te stippelen is de robothond voorzien van een laserscanner en een 360º camera. De robot kan op afstand op missie gestuurd worden, waarbij er net zoals bij de drone live meegekeken kan worden vanuit een meldkamer.

In Singapore is vorig jaar mei robothond Spot ingezet om zogenaamde ‘besmettingen’ van het suggestief covid-virus te voorkomen. Het apparaat liep rond om parkbezoekers eraan te herinneren om afstand te houden. In daluren werd met de machine een traject van drie kilometer afgelegd door het park samen met een medewerker van het park.

In Nederland is de robothond niet alleen te zien in Schiedam, maar ook bij JetBrains TechLab, een museum in Amsterdam.

6 reacties op “ROBOTHOND VAN 150.000 EURO IN SCHIEDAM

  1. Wel een erg vroege 1 april grap.
    Dadelijk komt er nog nieuws over dat er een nieuw “levensgevaarlijk” virus in Nederland rondwaart en iedereen verplicht 4x gevaccineerd moet worden, een ochtend en avondklok wordt ingevoerd en een gasmasker moet dragen met persluchtflessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *