Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAADSLID VLAARDINGEN: UNDERCOVER ONDERZOEK MOSKEEBEZOEKERS

VLAARDINGEN- Heeft de gemeente Vlaardingen meegewerkt aan een onderzoek met undercover moskeebezoekers? Dat wil raadslid Salih Akça weten van het stadsbestuur. Akça: ‘Begrijpt u dat het onderzoek van gemeenten naar islamitische organisaties het vertrouwen van de moslimgemeenschap in de overheid enorm heeft geschaad?’

Een onderzoek van verschillende gemeenten waarbij islamitische organisaties stiekem zijn bezocht om te zien wat er allemaal gebeurt, is slecht gevallen bij de verenigingen in kwestie. NRC onthult vanochtend in een groot artikel dat onderzoekers in opdracht van zeker tien gemeentes, waaronder Veenendaal, undercover islamitische organisaties bezochten om informatie in te winnen over bestuurders, imams en docenten.

Privacy-experts zeggen tegen de krant dat het onderzoek in deze vorm verboden is. De onderzoeken zouden zijn betaald door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Die stelde gemeenten voor in zee te gaan met het bedrijf NTA, een adviesbureau over radicaliseringskwesties. De onderzoekers gedragen zich als willekeurige moskeebezoekers: ze bidden mee, luisteren naar preken en gesprekken en rapporteren vervolgens wie in een moskee aan de touwtjes trekt. In de rapporten noemen ze de namen van bestuurders en hun achtergrond. Ook zouden de rapportages gedetailleerd ingaan op omstreden imams, buitenlandse geldschieters en interne conflicten.

7 reacties op “RAADSLID VLAARDINGEN: UNDERCOVER ONDERZOEK MOSKEEBEZOEKERS

  1. Privacygelul. Mohammedanen in de gaten houden is net zo logisch als links en rechts kijken voor je oversteekt. Het vermindert gewoon wat risico’s.

  2. Wat is er verkeerd om een moskee undercover te bezoeken ?
    Als je niets te verbergen hebt moet dat geen probleem zijn. Wederom maken die lui zichzelf weer slachtoffer van ‘rechts’ Nederland vol met racisten.
    Weet vrijwel zeker dat er bij elke bijeenkomst van zogenaamde rechtse partijen vele undercover 5e colonne figuren zitten. En op een simpele vraag, in het Nederlands’ wordt volop geschreeuwd en moet elke Inwoner van Nederland aangifte doen. Vraag me af in welke taal er in moskeeën wordt gesproken. Op straat wordt er al weinig tot geen Nederlands gesproken door die lui.

  3. Ik heb voor de zekerheid maar een Boerka XXL aangeschaft , hoewel het niet meevalt om daarmee undercover naar de Moskee te gaan , als je 1.98 meter bent ………………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *