Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN VREEST SCHENDING PRIVACY DOOR STROOMOPWAARTS

VLAARDINGEN- D66 in de Vlaardingse gemeenteraad is kritisch over de mogelijke schending van de privacy van burgers – o.a. uitkeringsgerechtigden – door het inzetten van een Inlichtingenbureau door Stroomopwaarts.

Wat D66 betreft is de overheid ‘jacht’ op fraudeurs is terecht. Bert van Nieuwenhuizen (D66)” Dat daarbij grenzen worden overschreden is echter in de Toeslagenaffaire pijnlijk duidelijk geworden.”

Wie een uitkering aanvraagt, kan vaak zonder het te weten te maken krijgen met het Inlichtingenbureau. Een stichting die in opdracht van de overheid een burger doorlicht. Het koppelt ongemerkt allerlei data van instanties.

Van Nieuwenhuizen wil van het stadsbestuur weten of men voornemens is de contacten met het Inlichtingenbureau te verbreken indien de gesignaleerde schending van de privacy plaatsvindt.

7 reacties op “D66 VLAARDINGEN VREEST SCHENDING PRIVACY DOOR STROOMOPWAARTS

 1. Dit juich ik alleen maar toe. Privacy is voor lieden die iets te verbergen hebben en criminelen. Deze uitkeringen kosten een dot van ons belastinggeld en mogen best onder de loep genomen worden. Nu de grootste allochtone uitkeringstrekkers eens aanpakken, de familie van Oranje Nassau.

 2. Prima,
  Als je als werkende wat spaarcentjes bezit moet je als je dat uitgeeft alles bekend maken hoe je eraan komt, ook als je het bij de bank parkeert.
  Lui die een bijstandsuitkering hebben rijden soms in duurdere auto’s dan een werkende, lopen met dure i phone etc. Het is beslist niet zo dat elke bijstandstrekker de boel bedonderd, maar daar zijn onderzoeken en controle juist goed voor. Bijstandsuitkering is voor het noodzakelijke levensonderhoud, niet als aanvulling bij zwart werken. Je spreekt hier wel over geld waaraan iedere Nederlander aan meebetaald.

 3. Zeker waar dat stroomopwaarts de privacy van mensen aan het schenden is! Ik heb een paar concrete voorbeelden! Mijn werkconsulent kwam aan deur (huisbezoek). En later kwam de politie aan mijn deur. Ze hadden instructies gekregen zeiden ze van Desiree Curfs. Lijkt me zeker eens goed om uit te pluizen! Ik heb later van een nieuwe werkconsulent begrepen dat er wel meer dingen plaatsvinden die niet mogen.

  1. Waar rook is is vuur Jan, iemand met een uitkering leeft op de zak van werkenden en mag derhalve goed worden gecontroleerd. Gezien de hoeveelheid mensen die niet werken is dit hard nodig. Privacy is uitgevonden om links gepeupel, andere uitvreters en criminelen te beschermen. Gewone burgers die zeuren over privacy zijn vaak mensen die hun hele hebben en houwen op feesboek, instagram en noem maar op zetten.

  2. Bij jou kwam een werkconsulent op bezoek.
   Hieruit kan men opmaken dat je momenteel geen werk hebt.
   Kwam de politie soms een sollicitatiegesprek bij je houden?
   Zou niet weten wat ze anders zouden moeten doen.

  3. dit is nog maar een klein dingetje , zelf MV Weeda heeft in 1996 iemand beschuldigt van het in bezit zijn van wapens en die persoon uit een taxi laten halen door een arrestatie team …. geen wapens gevonden, maar die persoon ( Weeda ) vond het raar dat die persoon dagen daar na nog van slag was ……. dit is toch wel begriojpelijk als je met getrokken wapen uit een taxi word gehaald door zo’n team…
   dus zou weinig geven ze om andermans leed , ik kan hier zelf ook heel veel van uit mijn dossier laten zien dat zij keer op keer de fout in gaat maar ze mag egwoon blijven zitten , omdat de gemeente het vertrouwen in haar heeft , maar waarom willen ze mijn dossier nooit eens in komen kijken die ik hier thuis heb liggen ?
   dat zal wel een heel ander beeld geven van deze vrouw die jaren lang op PZ heeft gezeten
   en nog de touwtjes in handen heeft …. Want ik kan je wle vertellen er zijn mensen voor minder levens lang het gevang in gegaan , laster tegen over hun clienten is eerder regelmaat dan uitzondering , dit is strafbaar , dossierstukken die ik nooit gezien heb , en nooit getekend heb zitten egwoon in mijn dossier als waarheid en gebruiken ze gewoon tegen mij .. ja dit kan ik ook al jaren aantonen , en dan nog eens over 20 jaar onbeantwoorde mails die van stukken op vragen en het leveren van bewijs is nooit eens antwoord op gegeven .
   Dit is wetterlijk gezien verplicht , dit doen ze dus ook niet , mensne weg zetten als zwaar gehandicapte en daar geld voor krijgen is dus laster , maar ook fraude plegen met belasting geld dat onterehct verkregen word .. JA en zelfs dit kan ik bewijzen al jaren begin vanaf 2002 🙂 tot op heden

 4. Dit bewijs heb ik al en veel mensen negeren mij omdat ze weten dat ik dingen bezit die van belang zijn de deuren van dit bedrijf voor altijd op slot te doen .
  dit is ook een van de redenen dat ik al jaren hier tegen aan het vechten ben , veel gemeente lui zijn hier van op de hoogte en houden ook wijzelijk hun mond dicht .
  PRIVACY en Stroomopwaarts gaan niet samen , maar zo lang er niemand hier thuis komt kijken naar de bewijzen die ik over 25 jaar verzameld van dit bedrijf en die liegen er niet om .. dan zal er nooit eens iets gebeuren .. ik wil mensen hier onderzoek naar doen eens hier thuis uit willen nodigen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *