RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER LAADPALEN VOOR MINDER ELEKTRISCHE AUTO’S SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het aandeel elektrische auto’s in Schiedam ligt met 1,88% lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%. De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) ligt met 0,46% (In de gemeente Schiedam zijn er 269 (semi)publieke laadpunten) juist hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3%. Dat blijkt uit onderzoek door Evplan.nl, het kennisplatform voor elektrisch rijden (Bron: https://www.evplan.nl).

Regelmatig doen specialisten van EVplan.nl onderzoek naar verschillende thema’s in de automarkt. Denk dan bijvoorbeeld aan reviews en testen van laadpalen en laadpassen, elektrische auto’s maar ook het in kaart brengen van de huidige situatie in Nederland als het gaat om de adoptie van elektrisch rijden. Op deze pagina zijn de onderzoeksresultaten te vinden van het meest recente onderzoek uit 2021.

In het meest recente onderzoek is gekeken naar de verdelen van de EV’s en laadpalen in Nederland. Zo zijn er in ons land meer dan 70.000 laadpunten beschikbaar. Zowel publiek als semi-publiek. In Nederland rijden zo’n 8,7 miljoen auto’s rond. Daarvan is 2,26% elektrisch (274.000 voertuigen). Hieronder geven we per onderdeel aan wat de best en minst scorende gemeenten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *