Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHRIJFCURSUS VLAARDINGEN

“Schrijven is voor veel mensen een manier om gedachten te ordenen en gevoelens te verwoorden”, vertelt schrijfdocente Marleen Bos, “voor plezier, als hobby, voor werk.” Tijdens mijn lessen bij KADE40, maar ook bij andere schrijfactiviteiten, ervaar ik steeds weer hoe leuk het is om mijn liefde voor schrijven en verhalen te delen.  Hoe begin je je verhaal, wie zijn je personages, wanneer zet je dialogen in? Met behulp van praktische opdrachten maak je kennis met je gereedschap als schrijver en leer je je eigen schrijfstijl herkennen en ontwikkelen. Het doel van de cursus is dat je oefent en experimenteert met diverse vormen van schrijven. Het is zo als met elk ambacht: al doende leer je en word je beter.”
“Schrijven is voor veel mensen een manier om gedachten te ordenen en gevoelens te verwoorden”, vertelt schrijfdocente Marleen Bos, “voor plezier, als hobby, voor werk.” Tijdens mijn lessen bij KADE40, maar ook bij andere schrijfactiviteiten, ervaar ik steeds weer hoe leuk het is om mijn liefde voor schrijven en verhalen te delen.
Hoe begin je je verhaal, wie zijn je personages, wanneer zet je dialogen in? Met behulp van praktische opdrachten maak je kennis met je gereedschap als schrijver en leer je je eigen schrijfstijl herkennen en ontwikkelen. Het doel van de cursus is dat je oefent en experimenteert met diverse vormen van schrijven. Het is zo als met elk ambacht: al doende leer je en word je beter.”

VLAARDINGEN- Na drie succesvolle series start KADE40 dinsdag 12 januari aanstaande met een vierde reeks lessen Overtuigen met verhalen. Wát is een goed verhaal? Wat zijn de criteria? Hoe schrijf je verhalen mooi, overtuigend en prettig leesbaar op?

Tijdens zes bijeenkomsten met schrijfopdrachten, -tips en adviezen, is er ruime aandacht voor verschillende schrijftechnieken maar ook voor ieders
persoonlijke schrijfstijl en feedback op de huiswerkopdrachten. De lessen
vinden om de week plaats bij KADE40.

Tijdens de Open dag van KADE40 op zaterdag 9 januari aanstaande vertelt Marleen meer over de cursus Overtuigen met verhalen, lezen oud-cursisten voor uit eigen werk en kunt u meedoen aan een schrijfoefening.

Locatie KADE40 Westhavenkade 40 3131 AE Vlaardingen.

 

Zie ook:  Start nieuw seizoen Kade40 Vlaardingen.

Cursusaanbod Kade40 Vlaardingen.

De keuken van Vlaardingen start.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *